Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Annorlunda krisberedskapsvecka med fokus corona

Välinformerade och engagerade människor är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför finns den nationella krisberedskapsveckan som i år genomförs 11-17 maj. Årets kampanj anpassas till den pågående pandemin

Krisberedskapsveckan är en årligen återkommande informationskampanj för att öka människors beredskap inför samhällskriser och ytterst även höjd beredskap och krig. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som ansvarar för veckan och genomför den i samarbete med Sveriges kommuner. I år är budskapet: "När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst" och syftar på alla aktörers och invånares samverkan och ansvarstagande i den pågående pandemin.

Många aktörer har i år inte möjlighet att genomföra de tänka aktiviteterna för krisberedskapsveckan på grund av den rådande pandemin. Det gäller även Växjö kommun som ställt in samtliga aktiviteter som planerades för i början av året.

- Vårt fokus under krisberedskapsveckan är istället att fortsätta med arbetet och kommunikation kring coronaviruset och uppmana till uthållighet. Det är fortfarande av yttersta vikt att vi fortsätter begränsa smittspridningen och följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.

Du kan läsa mer om krisberedskapsveckan på MSB:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 12 maj 2020