Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Anna Rosander blir ny ekonomi- och finanschef

Nu är det klart att Anna Rosander blir ny ekonomi- och finanschef i Växjö kommun. Hon kommer närmast från Alvesta kommun där hon arbetar som ekonomichef. Dessförinnan har hon arbetat som ekonomichef på utbildningsförvaltningen på Växjö kommun samt inom IT och tillverkningsindustrin.

Anna Rosander. Fotograf: Martina Wärenfeldt

- Jag trivdes väldigt bra på Växjö kommun och ser fram emot att komma tillbaka. Det är ett spännande uppdrag där jag kommer att få möjlighet att ta ännu ett steg strategiskt och operativt, säger Anna Rosander.

- Anna har en gedigen kunskap inom ekonomi och jag ser det som en extra styrka att hon arbetat med det inom både näringslivet och offentlig sektor. Att hon även har erfarenhet från två av våra största förvaltningar är en fördel samt att hon har en djup förståelse för det processorienterade arbetssättet, säger Monica Skagne, kommunchef

Anna Rosander börjar sin tjänst i september. Uppdraget innebär ansvar för samtliga processer kopplat till ekonomi/finans, budget, mål och uppföljning - i hela kommunkoncernen. Hon kommer även ha personal- och verkställighetsansvar samt resursplanering för alla ekonomer i kommunens förvaltningar.

Senast uppdaterad: 24 juni 2020