Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Roger Petersson ny förbundschef för Värends Räddningstjänst

Roger Petersson blir ny förbundschef tillika räddningschef på Värends Räddningstjänst. Roger, som för närvarande är avdelningschef på Värends Räddningstjänst, tillträder tjänsten som förbundschef den 1 oktober 2020.

Roger Petersson har i hela sitt yrkesliv jobbat med räddningstjänst och krisberedskap. 1987 började han som deltidsbrandman i Alvesta kommun och han har också arbetat med krisberedskap i flera år på SOS Alarm. För närvarande är han avdelningschef på Värends Räddningstjänst, där han den 1 oktober 2020 alltså blir ny förbundschef och räddningschef.

- Jag är stolt, glad och hedrad över att få fortsätta utveckla framtidens räddningstjänst tillsammans med alla duktiga kollegor. Vi har många spännande framtida utmaningar framför oss att jobba med. Till exempel ny framtida ledning och samverkan, säger Roger Petersson.

Iréne Bladh (M), ordförande i Värends Räddningstjänstförbund, säger så här om rekryteringen:

- Vi är väldigt glada över att ha hittat en ytterst lämplig kandidat. Roger Peterson har redan god kännedom om organisationen och det framtida arbete som väntar.

- Rogers erfarenhet från stora komplexa organisationer och det förändringsarbete han tidigare gjort ser jag som en styrka. Det ska bli spännande att utveckla Värends Räddningstjänst vidare tillsammans med Alvesta kommun och att vi förstärker stödet till verksamheten genom att de kommer att få stöd genom Växjö Kommuns stödprocesser, säger Monica Skagne, kommunchef.

Senast uppdaterad: 30 juni 2020