Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Anita och Bengt Albertson får årets Borgmästarmedalj

Anita och Bengt Albertson får ta emot 2020 års Borgmästarmedalj för sitt internationella biståndsarbete. Det är tredje gången Bo Frank (M), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande uppmärksammar personer i kommunen som arbetat hårt och rönt uppmärksamhet.

Anita och Bengt Albertson överraskades tidigare idag av Bo Frank (M), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande tillsammans med vice ordförande i kommunfullmäktige Cheryl Jones Fur (MP) vid Kulturparken Småland.

Utmärkelsen delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i eftermiddag och består av en guldmedalj med kommunens vapen.

Motiveringen lyder:
Borgmästarmedaljen tilldelas två strävsamma personer med socialt patos. Anita och Bengt Albertson har under hela sitt liv arbetat för andra människor i sin församling, i internationellt biståndsarbete och varit stödfamilj för många. De står som representanter för det goda samhället och är bra föredömen som visar att individer kan göra stor nytta i det verkliga livet.

- Vi är mållösa. Det fanns inte i vår tankevärld att vi skulle få det här priset. Vi är ödmjukt tacksamma och väldigt glada att kommunen uppmärksammar det arbete som sker i det lilla och som det vanligtvis inte skrivs så mycket om, säger Anita och Bengt Albertson.

Anita och Bengt Albertson är engagerade i Ankarstiftelsen och har under flera år varit delaktiga i att bygga skolor i utsatta områden i framförallt Colombia.

Senast uppdaterad: 20 oktober 2020