Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kronprinsessparet på digitalt besök i Växjö

Idag den 10 maj samtalade kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel med anledning av bland annat coronapandemin.

Bild på Anna Tenje med en dator. I datorn syns Kronprinssesparet

Kronprinsessparet hade bjudit in till ett digitalt möte för att få veta mer om Växjö kommun. Anna Tenje välkomnade Kronprinsessparet digitalt i Växjös nya stations- och kommunhus, där hon även passade på att berätta om huset och att byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

Anna Tenje inledde med att informera om vilken speciell måndag det är med start på Växjös Pridevecka och att Växjö Lakers har chansen att vinna SM-guld ikväll.

- Jag är oerhört glad och imponerad över att de tog sig tid och visade stort engagemang för Växjö kommun. Det var särskilt roligt att de uppmärksammade kvällens match med Lakers och limträbalkarna i nya stations- och kommunhuset. Det är fantastiskt att våra första gäster i nya kommunhuset blev Kronprinsessparet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anna Tenje berättade om kommunens näringsliv, klimat- och hållbarhetsarbete och det kommunen lärt sig under pandemin i att ställa om. Anna berättade om det allvarliga läge som kommunen är i med hög smittspridning och det viktiga arbete som medarbetare inom bland annat vård/omsorg och skola gjort.

Anna avslutade med att hälsa Kronprinsessparet välkomna till Växjö när pandemin är över och Kronprinsessparet skickade även med en hälsning till alla kommuninvånare.

Senast uppdaterad: 10 maj 2021