Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun nominerade till digitaliseringspris

Tillsammans med tre andra kommuner gör nu Växjö kommun upp om att bli Årets digitaliseringskommun.

- Det är så glädjande att se hur vår gemensamma utvecklingsresa bär frukt och uppmärksammas. Våra verksamheter använder digitaliseringens möjligheter för att utveckla sig och genom att samordna oss och skala smarta lösningar över hela kommunen blir vi mer produktiva. Samtidigt skapar vi mervärde för våra invånare, företag och besökare, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Utmärkelsen Årets digitaliseringskommun delas ut till den kommun som lyckas bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utvecklas verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Priset ska stimulera den fortsatta utvecklingen och förbättringen i landets kommuner.

- Vi jobbar efter vår strategi och skapar hela tiden nya möjligheter för vår verksamhet att utvecklas, lära av varandra och snabbare möta nya förutsättningar. Det har vi inte minst haft stor nytta av under pandemin där exempelvis våra medarbetare kunnat genomföra över 75 000 kurser i vår gemensamma Utbildningsportal. Vi har kunnat ställa om istället för att ställa in och det är roligt att det uppmärksammas, säger Pontus Berglund, digitaliseringschef i Växjö kommun.

- Växjö fokuserar digitaliseringen på nytta för Växjöborna, effektiv offentlig förvaltning och att minska utmaningarna där det riskerar att bli arbetskraftsbrist. Här är digitaliseringen inte ett självändamål, utan ett verktyg för att få mer och bättre välfärd per skattekrona, avslutar Oliver Rosengren (M), kommunalråd i Växjö kommun.

Årets digitaliseringskommun utses på Kvalitetsmässan den 7 mars 2022. Förutom Växjö kommun är det även Sundsvalls kommun och Upplands- Bro kommun som har gått vidare.

Senast uppdaterad: 24 september 2021