Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Gösta Skoglund får 2021 års Borgmästarmedalj

Gösta Skoglund tilldelas årets Borgmästarmedalj för sitt natur- och miljöengagemang. För fjärde gången delar borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande Bo Frank (M) ut medaljen till en person som arbetat hårt och rönt uppmärksamhet.

Gösta Skoglund är känd som Växjös meste skogsmulle, med en bakgrund i Friluftsfrämjandet och har utöver sitt stora natur- och miljöengagemang bland annat initierat skogsströvargrupper för barn.

Han överraskades tidigare idag av Bo Frank (M), tillsammans med vice ordförande och andra vice ordförande i kommunfullmäktige, Cheryl Jones-Fur (MP) och Rose-Marie Holmqvist (S). Utmärkelsen delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i eftermiddag och består av en guldmedalj med kommunens vapen.

Motiveringen lyder:

Gösta Skoglund är sedan Carl von Linné Växjös främste natur- och miljöarbetare, strävsam och folkbildande entreprenör med förmåga att skapa nätverk, kontakter och konkreta projekt. Vem har inte träffat Gösta Skoglund?

- Först blev jag överraskad när Bo Frank hörde av sig och berättade. Men det är spännande och jag är väldigt tacksam för den här utmärkelsen, säger Gösta Skoglund.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2021