Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kommunikationer och kultur högst upp för samhällsföreningarna i Lammhult

Ikväll bjuder Växjö kommun in till direktmöte, den här gången på Folkets hus i Lammhult. Inbjudna är invånare som bor och verkar i och utanför Lammhult, Aneboda, Asa och Berg.

Förutom information om trygghet med en lägesbild från polisen och en översiktlig bild av översiktsplanen där utvecklingsinriktningen för norra kommundelen gås igenom blir det samtal och dialoger där samhällsföreningarna presenterar sina topp tre prioriterade utvecklingsområden. Gång- och cykelväg mellan Bergs bygdegård och Bergs centrum samt större tillgång till att barn och ungdomar i Lammhult ska kunna delta i Kulturskolans utbud är några av de saker samhällsföreningarna lyfter på mötet i kväll.

- Det är otroligt viktigt att vi har dialog om vad samhällsföreningarna och invånarna lyfter som viktiga utvecklingsområden. Det är det som gör att kommunen fortsätter att utvecklas och förbättras, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Politiker och tjänstepersoner finns på plats hela kvällen. Mötet är fysiskt med möjlighet finns att delta digitalt via Teams. Det pågår mellan 17.30 och 19.30.

Växjö kommun bjuder in till flera direktmöten under våren:

  • 4 maj​, för västra kommundelen​ i Gemla, Kalvsvik, Vederslöv och Dänningelanda
  • 24 maj, för norra kommundelen i Braås, Drev, Dädesjö, Rottne, Tolg, Åby, Nykulla, Eke och Brittatorp

Sedan tidigare är dirketmöten genomförda i Ingelstad och Åryd med omnejd samt , Växjö tätort.

Datum, tider och teamslänk för vårens direktmöten

Senast uppdaterad: 25 april 2022