Vi firar Vårstad i helgen – skulle kunna heta Sommarstad för vilket väder vi har och kommer att ha även över denna helg.

Vecka som gått har varit extremt intensiv. I tisdags kväll hade vi hedersbelöning till alla som varit anställda i kommunen i 25 år. Känslosamt, hedersamt och mycket stolthet där kommunfullmäktiges ordförande Bo Frank höll ett tal med tillbakablick på som var på i ropet för 25 år sedan. Traditionsenligt med fanfar och utmärkelse och jag som var där för att hedra dem alla var riktig tagen. Tack för att jag fick komma och tack ni alla som jobbat hos oss så länge och bidragit till mervärde för såväl våra invånare, företag och besökare.

Igår var det extra livat hos oss – vi kom på tionde plats då tidningen Fokus rankade Länk till annan webbplats.(som de gör varje år) alla kommuner i Sverige, en rejäl klättring från en redan bra plats. Bland stadskommuner som är den kategori vi sedan är med i var vi på femte plats. Så roligt – ett arbete som vi alla i Växjö kommunkoncern med våra åtta förvaltningar och fem bolag är mycket delaktiga i. Stort grattis till oss alla!

Veckans snackis har kanske ändå varit turerna kring katolska kyrkan och klockringning. Felaktiga uppgifter först om att vi avslagit katolska kyrkans ansökan om att få ringa i klockor. Det finns och har inte funnits någon sådan ansökan och inte heller för att få bygga ett klocktorn (vilket också kom uppgifter om). Mycket arbete för att få ut en mer rättvisande bild och nå igenom bruset med våra uppgifter. DN:s Faktiskt uppmärksammade det och sammanfattade alltihop i denna film. Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2018