Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Igår kväll var samhällsföreningar, byalag och engagerade invånare som lever, bor och verkar utanför Växjös stadskärna, inbjudna till en presentation om vårt positioneringsarbete. Det vill säga det arbete kring platsen Växjö som jag initierade för drygt två år sedan och som näringsliv, kultur, idrott, akademi och engagerade människor lagt ner kraft, energi, kunnande att ta vidare. Jag har skrivit om det tidigare i min blogg så jag hoppas ni känner igen det.

Okej, åter till gårdagskvällen. Det blev en mycket energifylld diskussion med bra inspel hur vi ska ta det vidare på ett bra sätt. Det som värmde mig något oerhört var inspelet från en hel del i publiken att ”detta arbete visar att vi verkligen är inkluderade i platsen Växjö”. Värmande ord på många sätt för oavsett var man bor, lever och verkar så är man inkluderad i platsen Växjö. Arbetet går vidare och glädjande är även att jag efter mötet igår fått både samtal och mejl från publiken, där man önskar vara med i det fortsatta arbetet. Ett arbete som vi såklart gör med representanter från näringsliv, det offentliga, kultur och idrott som bor, lever och verkar i staden och utanför staden! Mötet gjorde min dag och när jag cyklade hem i lätt duggregn vid åtta igår kväll var jag fylld av energi.

Nu till nya filmen och Växjös hjälte! Vi gör då och då en film där vi aktualiserar något som vi inom Växjö kommunkoncern driver och jobbar med och där vi också lyfter en medarbetare som gör något utöver det vanliga kring vår värdegrund exempelvis. I denna andra film är det succssionsplaneringen som vi nu tar krafttag kring, som vi lyfter som ämne. Vem som är Växjös hjälte denna gång? Det får du veta när du ser filmen på vår webbplats! Och ett tips är att ta fram näsduken…

Imorgon nationaldag och vi på Växjö kommun bjuder som vanligt in till firande. Du kan läsa mer på www.vaxjo.se/nationaldagen. Och varmt välkommen!

Ha en fin nationaldag!

//M

Senast uppdaterad: 29 juni 2018