Vad ledsen och sedan förbannad jag var i början på veckan. Egoism, respektlöshet och allt som talar emot det Växjö jag vill ha och det Växjö jag hör att vi alla vill ha, drabbade oss. Att någon/några helt sonika tagit egendom som inte tillhör dem utan oss alla och gör skada på vår gemensamma egendom är för mig helt otroligt. Jag pratar om skulpturerna i konstverket ”Alla är” som återigen blev stulna vid Växjösjön.

För några veckor sedan firade Växjö Pride, en vecka genomsyrad av kärlek till varandra och i mitt inledningstal beskrev jag att vi i Växjö gör skillnad genom att inte göra skillnad på någon. Och att vi har tillit och respekt för varandra– helt enkelt kärlek åt varandra! Men det någon/några gjorde natten till måndagen visar dessvärre att inte alla har den respekten för andra och det gör mig riktigt förbannad.

Känslan som jag startade veckan med mildrades något då jag har mött ett antal härliga och fina studenter på vägarna i och runt Växjö – studentveckan är här i vår kommun och den lycka och glädje som man möter smittar så klart av sig. Lycka till ni alla nybakade studenter oavsett vad ni nu valt att göra efter denna vitklädda vecka.

Det som annars händer här är att det är budgetbeslut i kommunfullmäktige. I dagarna två (12-13 juni) är våra kommunala politiker i fullmäktige och diskuterar och debatterar de olika budgetar som är föreslagna. Ikväll får vi se vad beslutet är och som jag tidigare nämnt så är det ett viktigt beslut då det påverkar inte bara oss som jobbar inom Växjö kommunkoncern med dess åtta förvaltningar och fem bolag, utan det påverkar alla invånare, företag och besökare. Värt att läsa för att få förståelse vad våra kommunala skattepengar och insatser ska gå till framöver. Ni kan följa kommunfullmäktige här – förutom lärorikt kan det i många stycken vara riktigt roande. Efter kommunfullmäktige läggs den beslutade budgeten ut på vår webbplats naturligtvis.

Veckans onsdagstips är vatten, att inte använda mer än man behöver. Förra veckan gick vi ut och uppmanade våra vattenkunder att hushålla med vattnet. För den senaste tiden har användningen av dricksvatten ökat väsentligt i de av kommunens tätorter som har kommunal vattenförsörjning. Vissa dygn förbrukas cirka femtusen kubikmeter mer vatten än normalt, vilket motsvarar en ökning med tjugofem procent. Så vi ber er, var varsamma med allas vårt vatten.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2018