Tropisk värme och fotbollsfeber – välkommen till Växjö

Vilken vecka det har varit – förutom högsommar och tropisk värme, så är fotbollsfebern total och förvandlar även mig till ett vilddjur framför TV:n. I vanliga fall är det handboll som får min puls att rusa men jag måste erkänna att de senaste veckornas mycket intensiva fotbollsmatcher varit något särskilt. Jag finner mig själv gång på gång sitta uppe sent för att se på fotboll, och inte bara Sveriges matcher då.

Gårdagen var inte heller något undantag. Efter att våra egna hjältar stått för årets bragd och tagit oss till kvartsfinal genom att besegra Schweiz, satt jag kvar vid TV:n för att se England ta sig an Colombia. Förutom ett skådespel av det mindre positiva slaget, var det en väldigt spännande match där England lyckades dra det längre strået. Jag är dock helt övertygad om att våra killar inte kommer ha några som helst problem att besegra engelsmännen i kvartsfinalen. Även den här matchen kommer vi på Växjö kommun att visa i Linnéparken. Så välkommen till Linnéparken på lördag för att heja på Sverige tillsammans med hela Växjö.

På tal om match – i fredags kämpade jag hårt med att få i en alldeles för lång, tung och otymplig matta i vår lilla minibil. Jag vägrade att ge upp, den skulle bara in. Och i ett sista desperat försök ställde jag mig utanför bilen och tog i allt var jag orkade för trycka ner mattan de sista millimetrarna som krävdes för att bagageluckan skulle kunna stängas igen. Plötsligt gav mattan efter och jag följde med efter i en sådan fart att jag slog mitt öga i dörrkarmen. Smärtan var direkt och så intensiv att jag nästan såg stjärnor. Inget gick sönder som tur var men jag kände genast hur en bula på ögonlocket började framträda. Och på lördagen kunde en blåtira (min första någonsin) urskiljas. Trots otaliga försök med smink, så sitter blåtiran kvar än idag.

Tips 1

Sätt er tillrätta och njut av denna fantastiska film om Växjö samt kransorter Länk till annan webbplats. som flygbolaget KLM gjort tillsammans med oss på Växjö kommun och Destination Småland. KLM sprider just nu filmen över hela världen via sitt iFly Magazine samt olika reklaminslag. Filmen som innehåller underbara bilder och inslag sätter platsen Växjö på kartan och är något som vi alla kan vara stolta över.

Tips 2

I den här tropiska värmen kan det vara rätt skönt att ta sig ett svalkande dopp i en av våra underbara sjöar. Våra medarbetare på miljö- och hälsoskyddskontoret jobbar hårt med att ta vattenprover, för att säkerställa att det är bra badvatten i våra sjöar.

Ha nu en jättefin mitt i veckan-dag. Det har utlovats minst 29 grader idag – vi tar med andra ord ordentliga kliv uppåt i sol-ligan.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019