Stort tack, brutet revben och tips i torkan

Äntligen tillbaka till ett fantastiskt jobb och till underbara Växjö!

Fyra veckors ledighet har det varit som jag och familjen tillbringat i de södra delarna av Sverige. Och med tanke på värmen och solen har just aktiviteter kopplat till det varit på agendan. Plus yoga varje morgon och besök av släkt och vänner.

En händelse som jag med skräckblandad förtjusning sett fram emot var dagen då jag och ett Växjögäng representerade just Växjö i Åhus sanddynor på Beachhandbolls-veckorna. Spel från 9 på morgonen och eftersom vi gick vidare efter ett par vinster (hurra) så var vår sista match 16.30 där Kristianstad slog ut oss med några få bollar. Fantastiskt roligt och ett stort tack till er alla som var och kikade, hejade och som representerade Växjö. Dagen resulterade i svullna och ömmande hälsenor (jag haltar fortfarande), ett brutet revben men framför allt ett självförtroende om att vi kunde och nästa år ska vi nog köra igen. 😊

Jag vill nu rikta det största tacket som finns till er alla som jobbat under min semester. Ett gediget planeringsarbete där det funnits tillförordnade förvaltningschefer och vd:ar på plats, där viktiga funktioner har haft tillförordnade, jag har haft tillförordnande och våra styrkedjor inom hela denna stora organisation har flutit. Avstämning varje måndag och fredag har jag ändå haft under min semester och det har varit så skönt och det var längesedan jag kände mig så lugn och trygg på min semester. Ett extra tack till vår säkerhetsavdelning, med förlängda armar ute i alla verksamheter med säkerhetsombud, som gjort ett fantastiskt jobb under sommaren. Det har varit rejält utmanade med vattenfrågor, brandrisk, foderbrist och även social oro men det har löst sig. Mycket tack vara ett ledarskap som funnits hos alla de jag nämner. För alla medarbetare som jobbat i denna värme med att ge service till våra invånare, företag och besökare har det ibland också varit rejält utmanade, men Växjö kommuns medarbetare är lösningsfokuserade och det mesta har verkligen fungerat bra.

Nu tillbaka i vardagen och även det känns bra. Mycket händer och är planerat under hösten och ett mycket viktig händelse är valet den 9 september. Det är viktigt för alla men har en speciell betydelse för många av oss inom kommunorganisationen, som jobbar i demokrativärlden. Vi ansvarar för att valet ska kunna genomföras på rätt sätt och att sedan utifrån valresultatet skapa de bästa förutsättningar för de kommande fyra åren. Mycket spännande. Mer om det senare.

Åter till dagen som visst ska bli årets varmaste dag hittills. I Växjö kommun kommer temperaturen gå upp till runt 35 grader, så vill påminna mig själv men även er alla andra att ha dryck och skugga nära oss alla. Och onsdagstipset denna vecka får bli att ha koll på att brandrisken är oerhörd stor och att tänka på alla de småsaker som kan tända en eld. Förra veckan hade vi en incident i närheten av vår egen verksamhet. Någon upptäckte rök och eld i en häck och den kunde släckas snabbt. Med största sannolikhet hade den startat av cigarettfimp som fortfarande hade glöd på sig.

Ett annat tips är att hushålla med vårt vatten, även om vi här inte har bevattningsförbud. Här på webben kan du läsa allt om vår uppmaning att bara använda så mycket vatten du behöver. Gräsmattan behöver inte vara grön och kranen behöver inte vara på när du borstar tänderna till exempel. Och häromdagen fick jag tipset att använda potatisvattnet (vattnet man kokt potatisen i) till att vattna med, det är tydligen superbra växterna. Många bäckar små...

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019