Blixtar, regn och Årets svenskamerikan

Första vecka efter min semester har flutit på i rask fart. Härligt att vara tillbaka och träffa kollegor, företag, besökare som ofta ingår i min vardag på jobbet.

Möte hos landshövdingen igår där vi var många från det offentliga, näringsliv, intresseorganisationer och finansvärlden som diskuterade sommarens utmaningar med foderbrist, vattenbrist, torka, bränder och mycket oro, vilket påverkat många inom näringslivet. Inte bara de företagare som har lantbruk och skogsbruk utan många fler i leden som på grund av utmaningar inte kunna utföra jobb. Konsekvenser som både är på kort och lång sikt diskuterades och då även sådant som kan bli av positiv art. Energifyllt även om det i mångt och mycket känns tufft. Men eftermiddagen fylldes med positiva strömmar för att vi genom mötet och nya kontakter och aktiviteter också visade att vi genom gemensamma kraftsamlingar kan hjälpas åt.

Igår kväll var det middag med Årets svenskamerikan Bruce Karstadt – han är vd för American Swedisch institute och har haft den tjänsten i över 25 år. Fantastiskt roligt att träffa och prata med honom och hans kollegor som varit hos oss i Växjö i ett par dagar där de kunnat besöka och se många av de bra saker vi har i hela våra kommun kopplat till att leva, verka och besöka.

Innan helgen tar vid så tillbringar jag stor del av fredagen med kollegor inom missbruksvården för att lära mig om allt det vi gör för många av de invånare som har det extra jobbigt kopplat till eget missbruk. En hel eftermiddag med kollegor som jobbar med missbruk ser jag fram emot – jag kommer att lära mig mycket och det ser jag fram emot.

Höstens första fredagssnackis då. Ja, det måste väl ändå vara regnet och åskan som kom både natten till torsdag och natten till idag. Blixtar och dunder och blåst som gjorde att många av oss låg vakna. P4 Kronoberg var några av alla de som filmade skådespelet vilket du ser på deras facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och så regnet då som strilade ner så välbehövligt, även om vi behöver mer.

Nu till kollegorna på missbruksenheten och efter det en helg som jag hoppas blir lugn för oss alla – och gärna lite mer regn.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 augusti 2018