Energifyllt KSG, trygghetsmätning och välkommen vimmelhelg!

Först av allt tack för många av de inspel som kommit av onsdagens blogg och styrkedja och att säkerställa att de som blir påverkade (intressenter) är involverade – stort stöd! Tack! Månadens möte med den kommunala samverkansgruppen, KSG, där vi som arbetsgivare, både politik och tjänstepersoner, träffar en mycket viktig intressegrupp för oss alla – våra fack. Vår tf HR-chef Jens håller eminenta möten där olika punkter diskuteras, reds ut och samtal utvecklas till samförstånd och beslut.

I vissa fall är inte alla överens men dialogen och arbetet att få till ett samförstånd (på det lösningsorienterade sättet) ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag är med en stund varje gång, och även högsta politiska ledningen kopplat till kommunstyrelsens organisations- och personalutskott, KSOP. I veckan hade vi samtal om personalomsättningen i kommunen. Det fanns en del frågor i samband med spekulationer från en extern part, och viktigt är att om det finns frågor som oroar och skapar frustration såväl utanför vår organisation som inom, måste vi ta en diskussion. Vi följer upp personalomsättningen kontinuerligt och om vi ser tillbaka på de sista fyra – fem åren ligger det på cirka sex procent för varje förvaltning. I siffran ligger alla de som går i pension men även sådana som går till nytt jobb, nytt jobb i en annan förvaltning och även till våra bolag. Vi hade en god och energifylld diskussion på KSG och vi var alla överens om att siffran i sig är inte f ö r hög utan är ganska generell. På exempelvis kommunledningsförvaltningen som är den fjärde största förvaltningen men dryga 600 personer har exempelvis de senaste åren mellan 1-3 chefer per år (av dryga 40 chefer) lämnat. Och att det är totalt mellan 20- 30 av våra 600 som slutat av olika anledningar. Det handlar om pension, utveckling till andra förvaltningar och bolag, nedtrappning pga snar pension till annan roll i förvaltning, och även att man vill utvecklas utanför.

Vi pratade även om varför folk lämnar sina positioner och går vidare inom en annan förvaltningen eller bolag och då vi börjat jobba med att uppmuntra flytt inom och över förvaltnings-bolagsgränserna har vi sett den ökningen. Det behöver inte bero på att man inte trivs där man är utan att man genom egna utvecklingsplaner är ”färdig” med sitt nuvarande uppdrag efter ett par år och då har möjligheten att stanna i en koncern man känner till och kan växa i – det både vill och uppmuntrar vi. Det ger mervärde både för individ och hela organisationen – vi stärks. Att vi har högkonjunktur och att många av våra medarbetare är mycket duktiga gör också att näringslivet vill ha vår kompetens och det finns även konkurrens från andra offentliga organisationer (övriga kommuner, regionen och vår nya myndighet etc) är också en del av orsaken. Ska vi rädslas av detta? Inte, tycker jag. Att våra medarbetare ska kunna vidareutvecklas i andra av koncernens förvaltningar och bolag är ett av de största mervärdena för våra medarbetare. I Växjö kommun kan man göra karriär och utvecklas beroende på var man vill, kan och befinner sig i livets alla skeden. Men också se det som något positivt ifall medarbetare lämnar för att gå till en annan organisation, offentlig eller näringsliv, för kunskapen från vår organisation och vad vi gör följer med den personen och kan föras vidare in i en annan. På samma sätt är det härligt att veta att det är en hel del som återkommer till oss och då har de fått extern erfarenhet som vi kan ta lärdom och växa ifrån.

Det finns så klart andra anledningar till att man lämnar, man inte trivs och det är något vi måste följa upp mer. Så just personalomsättning är något jag kommer följa mer i detalj för att då ta diskussion med förvaltningschefer och bolagschefer (och självfallet en av mina viktigaste intressenter- politiken) vad det beror på, vad görs och är det några problem och vad vi ska göra. En parameter till är att följa är övertidstimmar som kan signalera att det är för hög arbetsbelastning eller att man kanske jobbar fel.

Härliga bra diskussioner med KSG som vi kommer att fortsätta gräva i mer – allt för att få mer förståelse, skapa bättre förutsättningar för oss alla att bli bättre och också att ta bort surret som ibland baseras på rykten och tips och som någon då gärna vill skriva om vilket resulterar i oro och även frustration hos medarbetarna och det gör mig både surrig och frustrerad!

Ett helt annat ämne – en annan viktig intressent till mig, oss och alla är polisen och nu är det dags för deras årliga trygghetsmätning – nu är det dags igen för att göra den – du kan läsa mer här på vår webb om den. På måndag får många kommuninvånare den i brevlådan. Vi på kommunen har stor nytta av resultatet för framtida insatser och det har såklart även Polisen, så fyll i!

Veckans snackis är definitivt Karl-Oskarfestivalen som drar igång idag. Tycker jag ser nyheter, annonser och annat om den hela tiden. Stadskärnan nästan kokar av positiva och förväntansfulla energier. Och inte bara i stadskärnan utan även ”hemmavid”. Älskade dottern planerar för fullt med kompisar hur, vad och när för att verkligen känna av allt nu helgen innan skolan börjar. Igår kom beskedet att även Darin kommer ikväll till Stortorget, kul!

Ha en fin Karls-Oskar-helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2018