Störtregn, skolresultat och villatomter

Efter att ha haft en massa möten och träffar med såväl näringsliv, invånare och även besök i olika verksamheter i veckan har jag mest interna möten idag.

Känns ganska gott då SMHI utfärdat klass 1-varning på grund av störtregn idag. Jag gläds åt naturen men funderar på om mitt klädval idag var så bra – sommarklänning med sandaler. Jag vägrar höst.

Idag har vi haft avtackning för vår Karin som är en av våra många energiknippen och solstrålar. Inte bara inom kommunen utan även för många av våra företagare och invånare. Karin har jobbat med många av våra träffar med framför allt näringslivet, men har också varit den som hållit ihop de frukostträffar vi har i Expansiva Växjö. Efter långt planerande jobbar hon idag sista dagen innan hon och hennes käraste åker på ett par månaders bilresa i Europa för att såväl upptäcka nya saker och att kicka igång en annan del i sina liv. Stort tack Karin för att du finns och allt du gjort och ha det riktigt skönt och bra framöver. Vi ses så klart framöver!

Jag brukar nämna olika saker vi gör för att förbättra för våra invånare, företag och besökare. Det är många saker och jag kan inte skriva om allt men något jag vill beröra som jag känner stor glädje och stolthet kring är den kraftsamling som gjorts för att förbättra skolresultatet för våra elever i skolan. Rapporten kom i veckan och det är med glädje och stolthet som vi kan se att de mål som politiker satt upp och de insatser som utbildningsförvaltningen med Camilla Holmqvist i spetsen med alla lärare, rektorer och även elever genomfört, visar sig ge resultat.

Något annat som jag gärna vill sprida är vi på fredag gör en sak som är första gången i Växjö kommuns historia. Vi har bjudit in de omsorgstagare som deltagit i vår dagliga verksamhet i 25 år eller mer. Det kommer att bli firande med såväl, tal, diplomsutdelning och stort kaffekalas för att uppmärksamma deras arbeten och insats både för oss alla. Jag säger redan nu grattis till er alla och även ett stort tack!

Veckans tips en liten dag för sent är vi nu har tomter i vackra Ingelstad till försäljning. Växjö växer både i och utanför Växjöstad. In och kolla, här finns information för dig som är intresserad.

Ha en fortsatt fin dag trots de annalkande regnet som snart kommer till oss!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 augusti 2018