Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Morgoninspiration, möbelcirkel och val

Kände mig lite halv idag på morgonen – det gör jag alltid när någon av våra älskade barn är iväg. Dottern är på läger med nya klassen och när inte alla är samlade i familjen känner jag mig som sagt halv.

Det var likadant när älskade dottern for på språkresa i somras, eller när älskade sonen jobbade alla veckor i somras och vi endast sågs vissa helger. Jag VET att det är helt naturligt att de inte är med mig och oss som när de var små och jag jobbar hårt med att ta dessa utvecklingssteg som något gott. Då älskade sonen ska till New York hela vårterminen så har jag ett par månader till att förbereda mig. En ny fas i vår familjs liv som är helt naturligt, roligt och fantastiskt. Jag anpassar mig till verkligheten och känner tillit att allt är bra och naturligt samtidigt som jag får jobba med den klump som jag känner i såväl mage som hjärta.

På tal om att anpassa mig till verkligheten så gäller det så klart även jobbet. Idag var det tidigt morgonmöte. Jag trotsar fortfarande hösten så även idag var jag iförd sommarklänning och bara ben. Morgonens föreläsning handlade om hur vi ska få ett mer hållbart samhälle kopplat till organisation, globala världen som påverkar oss alla och även hur vi mår på jobbet berördes och både små och stora knep att tänka på för alla i en organisation. Oavsett om man är chef eller inte. Värdegrund, tydlighet i chef/medarbetarskap, ge och ta återkoppling, förstå sitt sammanhang, att alla oavsett vilken roll man har i en organisation har ett ansvar att just ta ansvar, att fokusera och kommunicera det som är bra och inte hänga upp sig på allt som inte fungerar men även jobba med det som kan förbättras. Ja ett par axplock av morgonens inspirationstimme. Jag är så glad för det arbete som vi startade för ett par år sedan – gemensam värdegrund, tydliggörande i chef/medarbetarskap, tydliggöra strukturer och hur vi kan jobba genom hela organisationen för att nå dem vi jobbar med på ett annat sätt (processer och strukturerade samarbeten). Vikten av detta blev ännu mer tydligt under morgonen och det som berördes där. Vårt arbete med att få ut information såväl internt som externt kring vad hela Växjö kommunkoncern gör för att få en stolthet hos oss och för att skapa förståelse intensifierar vi nu än mer för att skapa just EN kommunikation kring vad vi gör – mer om det sedan. Jag säger inte att vi är klara, men vi har startat, och att få det implementerat och levande i en så stor organisation som vi är, kommer ta och måste ta tid. Men att vi startat upp, börjat implementera och fortsätter att utvecklas känns så gott och bra! Tack ni alla som varit med och utvecklat och drivit det här och låt oss nu fortsätta.

Jag har även hunnit med ett studiebesök hos vår koncerngemensamma Möbelcirkel – där samlar vi möbler med mera som vi inte behöver längre men som vi på ett strukturerat sätt kan samla in, fixa och så klart återanvända i vår stora organisation. Hållbarhet på ett rent konkret sätt. Detta arbete började för cirka åtta månader sedan och jag kan kort säga att det slagit alla förväntningar. Vi har återanvänt möbler till ett värde av ett par miljoner - det vill säga istället för att köpa nytt kan man plocka ut det som finns på Möblecirkeln. Vi har över 2000 artiklar i lagret nu och det är en ständig cirkulation från våra förvaltningar och bolag. Gänget som jobbar på Möbelcirkeln håller ställningarna i lagret (som nu är högt och stort) med truckar, inlastning, utlastning och även utkörning. Jag är verkligen så glad att detta blev av och att det nu även visar att resultatet blev bättre än vad vi väntade oss. Mer uppföljning ska ske så att vi kan visa och skryta med hur mycket vi tjänat i våra kommunala organisation, men även försöka omsätta det till våra hållbarhetsmål. Stolt är jag även över det engagemang och ansvarstagande som mötte mig hos kollegorna på Möbelcirkeln idag och stort tack att ni tog er tid för mig! På mitt instagram har jag förevigat några av de härliga kollegor som jobbar där – Jan, Micke och Paolo. Övriga var iväg på olika uppdrag så de får jag träffa en annan gång!

Veckans snackis? Hmm, får nog säga valet kort och gott. Mängder av debatter och utfrågningar nu både nationellt och lokalt och nästa söndag är det dags.

I morgon lördag bär det iväg till Braås då det är ny invigning av vår allas fina Braåsgård – vi kanske ses där? Oavsett önskar jag er alla en fin helg!

//M

Senast uppdaterad: 11 december 2019