Nya medarbetare, träning och efter valet

Fredag morgon började med att träffa en full sal med deltagare i Introduktion för nyanställda. Jag är alltid så glad och upprymd när jag träffar de många som nyss börjat i vår kommun på någon av våra förvaltningar och bolag.

Att se, träffa och även ha dialog med dom de första dagarna på jobbet är en ynnerst. Sedan tycker jag det alltid är roligt att prata om vad vi gör i vår stora kommunkoncern, varför vi gör det och även förklara vad vi vill och hur vi stärker oss internt för att tillsamans bli starkare i det vi gör för våra företag, invånare och besökare. Stoltheten fylls på, för det vi gör är mycket, och jag är så glad att man väljer att börja jobba hos oss! Bilder på sammankomsten finns på mitt instagram så gå gärna in där och kika på våra nya kollegor!

Gårdagens träningspass på ett av stadens träningsställen var en upplevelse. En gammal kompis svarade på min fråga om hur det där passet var med att det är som h-e. Vår instruktör gick förbi mig och jag frågade kort ”tror du jag fixar detta?”. Hon kikade på mig (väl medveten om att jag är en gammal Friskis och svettis-ledare som inte lett eller varit riktigt aktiv på alltför många år) och sa ”Ja du fixar det och annars vet du ju vilka övningar du kan köra så att du är igång hela passet”. Med de tvetydiga orden gick vi igång. De flesta runt andra var runt mig var 25 år och så var det jag och min gamla kompisar som är ett par år äldre... Jag var fast besluten att ”nu jäklar ska jag visa mig själv och andra att jag kan – jag ska i alla fall utmana mig.” Mina ögon var fast fixerade på den killen framför mig för att ha honom som ”hare” som jag skulle ”vinna över”. Upplevelsen kan beskrivas som total och även om jag inte fixade allt exakt, som många andra, så hängde jag med. Jag kan gott säga att jag utmanade mig rejält och kände mig glad och lycklig därefter. Efterdygning i dag är lite stel och öm i musklerna men visst är det underbart.

Veckans snackis är ju verkligen valet. I Växjö kommun för majoriteten samtal och det är lite media kring detta men det är ju ingenting mot det enorma informationsflöde som finns om valet på riksnivå.

Ha en fin hösthelg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019