Ikonisk utsikt, torginvigning och studiedagstips

Igår kväll var jag och ett par kollegor i ICON och kikade runt i ett snart färdigt bygge.

Vi träffade byggherren men även det företag som är ansvariga för hela bygget. Imponerande, men även känslosamt då deras engagemang för detta stora bygge, som snart tagit över 2 och ett halvt år, beskrevs i mycket känslosamma ordalag. Som vår stadsarkitekt berörde är det nästan som en ny stad som växt upp där och att både byggherren och det byggansvariga företaget nog ser detta som en ynnest och säkert en ”once in a life time”. Med de tankarna i huvudet cyklade jag hem och känslan är att det även för oss som ser detta växa fram är en ynnest och kanske once in a life time. Grattis ni alla företag, skola, invånare som snart börjar fylla huset och jag är oerhört glad att vi alla som bor, lever och verkar i kommunen har möjlighet att komma och besöka ICON.

På tal om kommun och stadsutveckling så hoppas jag ni alla kommer och är med på vår invigning på Västerbrotorg på lördag. Mellan klockan 11 och 13 invigs det nya torget på Södra järnvägsgatan. Det innehåller 90 nya cykel- parkeringar, sittplatser, träd och växter. Under förmiddagen kommer det att finnas möjlighet att testa kommunens nya elcyklar, få tips av våra cykelexperter, fika och tävla. Du kommer även att träffa representanter från torgbygget som kan svara på dina frågor. Trots en del bök under detta stadsutvecklingsarbete måste jag säga att nu när Södra järnvägsgatan växt fram med nya torg, cykel- och gångstråk, många fina byggnader och man ser ett myller av människor, är det även en ynnest att vara med om det. Och kanske även det ones in a life time?

Ett annat tips denna vecka är en aktivitet som är om två veckor men det kan vara bra att redan nu planera in. 3 oktober är det studiedag i Växjö och då bjuds barn in att prova på idrotter på Arenastaden. Låter hur kul som helst, och så bra att få prova på olika idrotter när man är liten så man vet vad man gillar och inte gillar. Varmt välkommen

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2018