Little Secrets Vaxjo och nyinvigning vid sjön

Fredag morgon som började med tidigt morgonmöte med Ulf Axelsson på Växjö flygplats. Vilken energi det är där och vilken utveckling.

Förutom charter och inrikes så far resenärer från vår flygplats i Växjö till hela världen genom linjen med KLF till Amsterdam. Jag hoppas ni alla sett de fantastiska film som funnits på KLM:s alla flygningar under sommaren där just vi i Växjö kommun/Kronobergs län och Småland visas upp. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Och inte nog med det – det visar sig att den tävling som KLM haft kring filmen och där man kunnat tävla genom deras magasin Fly magazin varit en succé. Över 221 523 personer har besökt artikeln Little Secrets Vaxjo, de hade trott på max 80 000. Och väldigt många har varit med i tävlingen också och en vinnare i Holland har nu vunnit ett besök till Växjö. Se filmen här och njut av vår allas storslagna natur och samhälle vi lever, bor och verkar i 😊

Jag var på flygplatsen även igår, jag ar i Stockholm över dagen och då tågen inte stämde alls varken dit eller hem blev det denna gång flyg. Morgonflyget var lugnt och stilla men hem var det en upplevelse. Det kändes som om vi landade på vingen! Skönt att vara hemma i Växjö igen!

Ett litet tips så här i sista minuten är att det är nyinvigning av Café Fontain vid Vattentorget i morgon. Jag har fått den stora äran att säga några ord om denna plats som samlar så många av oss varje dag. Kanske inte alla inne i det mysiga cafét utan också vid vår fantastiska brygga vid Växjösjöns strand. Klockan 14 är det nyöppning för cafét som funnits i dryga 15 år och där konstnärer som vill också får ställa ut sina verk, vilket förgyller besöken för de som kikar in. Kanske vi ses där?

Jag har i dagarna också reflekterat över ett seminarium för en tid sen. ”Förutsättningar för att skapa en entrepreniell och trygg organisation både i näringsliv och offentliga”. Härligt och lärorik på många sätt. Jag tog åt mig av ord som kom både där men även av de många entreprenörer och företagare jag jobbat med och själv varit. Ordning och reda, skapa tydliga styrkedjor kring organisation och information och säkerställa att de som har ansvar kan ta det. Det är grundstenar att medarbetare får en trygghet vilket gör att de vågar ta plats och ta sitt ansvar är enda sättet. Lätt i en liten organisation men utmanande i en så stor organisation som vi. Men grunderna finns där.

Veckans snackis är nog trafiken i Växjö. Jag vet att många har frågor om ombyggnationer och ett tips är att gå in och följa Växjö kommun på Facebook. Länk till annan webbplats. Just nu flera filmer där en av våra fantastiska medarbetare på Tekniska förvaltningen förklarar varför vi bygger om och syftet.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2018