Stolt över chefskandidater och tips i höstrusket

I veckan kunde vi läsa att två av våra mycket duktiga förvaltningschefer, Camilla Holmqvist och Per Sandberg, är kandidater för kommunchefsjobbet i Alvesta.

Jag blir alltid oerhört förvånad att sådana här saker publiceras av media, då vi är många som tänker att det är något mellan den enskilde och företaget/organisationen. Det kan också bli olyckligt för den enskilde som söker eller är med i rekryteringen - att det inte tas hänsyn till gör mig oerhört orolig. Jag vet om att det är offentlighetsprincipen som gäller och att vi är transparenta är självklart, men själva publiceringen gör att vi riskerar att vi inte få rätt kompetens till en organisation och det påverkar också den enskilde.

Men åter till Camilla och Per. De båda har pratat och haft dialog med sina ordföranden sedan en längre tid tillbaka (och även med mig) för att få råd, stöd och säkerställa att det blir på bästa sätt för såväl oss i Växjö kommun, dem själva men även för vår grannkommun. Såväl jag som politiken har varit referens för dem båda och jag ser det som något stort modigt och moget att vi tillsammans jobbar med varandras utveckling och vidareutveckling för såväl medarbetare, vår egen organisation och grannkommunen Alvesta som vi har ett nära samarbete med.

Idag kom så det mer officiella beskedet att Camilla är den som Alvesta kommun vill gå vidare med och vi har idag även informerat om detta på vårt intranät. Jag är glad att jag får en bra kommunchefskollega i Alvesta för det är viktigt för såväl Växjö kommun som regionen. Oavsett vilken utgången blivit hade det blivit ett hål hos oss, men det kommer vi självfallet att hantera och jag är säker på att det kommer att bli bra för alla inblandade. Jag är stolt över de båda kandidaterna. Vi har mycket duktiga medarbetare hos oss i organisationen och det ser vi genom att såväl externa företag och andra offentliga organisationer är intresserade. Och så ser vi att förflyttningarna av duktiga medarbetare mellan våra förvaltningar och bolag ökat de senaste åren vilket är till gagn för en starkare organisation och utveckling för medarbetare. Känns bra!

Nu lite tips i höst mörkret. Denna veckan är det Anhörigveckan och idag är det Anhörigdagen. Då anordnar vi en föreläsning tillsammans med Anhörigas riksförbund för anhöriga på temat Hälsa. Hoppas ni har tid att komma till IOGT huset vid Vattentorget idag vid 13.45-15.45 där detta är på agendan.

En annan aktiviteter jag vill tipsa om är att tre onsdagar i oktober finns vi på stan för att informera alla om fallprevention – det vill säga vad man själv kan göra för att förebygga fall? Vad kan Kommunrehab hjälpa till med? Snart är det både snö och is på marken och att halka kan hända vem som helst och då är det bra att få tips hur man kan tänka.

/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019