Bygglovshandlingar och tufft ärende i backspegeln

Min fullspäckade vecka fortsätter så det blir korta ord. Jag har blivit bombarderad av frågor kring vad som hände förra veckan i byggprojektet med vårt stations-och kommunhus.

Även internt har frågorna varit många. Vi har en intern blogg där vi till våra medarbetare bloggar om bygget och där lägger vi kontinuerligt ut information och vi gör det även på vår webb under nyheter och även på vår sida som handlar om just stations-och kommunhus. Dock hanns det inte med förra veckan hanns på grund av många olika saker.

Men kort så att vi alla får samma bild: I förra vecka bad Vöfab byggnadsnämnden att ta upp ärendet om bygglovet för det nya stations-och kommunhuset. Detta efter att deras underleverantör skulle leverera alla nya ritningar och underlag så att såväl vår stadsarkitekt Henrik Wibroe och även ledamöterna i byggnadsnämndens arbetsutskott kunde ta del av dem inför mötet i denna veckan.

Rutinerna är att underlag ska sändas ut en vecka innan mötet och då ska även vår stadsarkitekt ha haft tid på sig att se över alla underlag för att skriva ett utlåtande som nämnden kan se. Inget konstigt alls och allt i sin ordning. Då mötet var i torsdags denna veckan sändes därför alla underlag ut till berörda i byggnadsnämnden i torsdags förra veckan. Eftersom underlag från underleverantören ej inkommit fick då Henrik skriva sina utlåtande på gamla underlagen. Det här är mycket olyckligt och bara att beklaga, men det som hänt har hänt och vi alla tar lärdom av det här.

Nu jobbas det för fullt i vårt byggprojekt att säkerställa att alla underlag kommer på plats och att de värdefulla, och viktiga inspel som vår stadsarkitekt gett projektet, tas om hand för att framöver säkerställa att alla intressenter som ska vara involverade är det, att tidsplaner och deadlines hålls och att vi under senhösten har allt klart så att vår stadsarkitekt får underlag i mycket god tid så att han kan skriva sitt underlag och att ledamöterna i nämnden får korrekt underlag. Så nu vet vi alla vad som hände och det finns inga underliggande rivaliteter eller konflikter (ord som funnits i de många frågor som kommit till mig och många med mig).

Veckans snackis vet jag inte om det blir men det var verkligen då. Idag kan vi nämligen läsa starten på en artikelserie om när Växjö hamnade i fokus kring detta med böneutrop Länk till annan webbplats. och i första delen får våra medarbetare på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen ger sin bild av det som hände så här med lite distans. Både tjänstepersoner och och inte minst många politiker hade en tuff tid när detta hände och fick motta mejl och inlägg på sociala medier som kan betecknas som mycket hotfulla. Det är helt orimligt att råka ut för sådant både som medarbetare och politiker och det gör mig ont och mycket upprörd när jag tänker på det, för jag vet att alla här enbart vill göra sitt jobb och bygga ett bra samhälle. Men är stolt över alla i Växjö kommun som hanterade det professionellt.

Trevlig brittsommarhelg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2018