Trafiktips och att med att jobba med IT...

Under ett energifullt möte med en företagare som jag känt i många, många år frågade denne ”saknar du inte IT-branschen längre?”. Det är ganska intressant hur man gärna sätter en stämpel i en panna kopplat till en bransch och framför allt till IT. För IT (Informationsteknologi och informationsflöden) finns ju integrerat i alla verksamheter – likaså gäller det ekonomi och HR - så säg den som inte jobbat i eller med IT de senaste decenierna.

Jag slutade att programmera 1992 och även på den tiden jobbade jag inte med IT utan jag jobbade med brancher som vård, omsorg, industri och utvecklade deras verksamheter och informationsflöden. Ibland med processer och ibland med stöd av verktyg som papper och penna, men ofta med IT-system. Sedan mitten av 90-talet har jag jobbat med att utveckla såväl nationella som internationella företag med allt från att öka försäljning, marknadsföring, effektivisera verksamheter på dessa, jag har jobbat i möbelbranchen för att få de många människorna ha möjlighet att köpa väl designade, säkra möbler till bra pris. Jag har även jobbat med att säkeställa att såväl företag som människor får kyla och värme och att näringslivet får hydralik till alla deras produkter. Jag har jobbat med att säkerställa att logistikföretag ska öka sin omsättning och vinst, jag har jobbat med att utveckla serviceområden i delar av Europa och övriga världen. I allt det här har det varit IT, ekonomi, HR och affärsutveckling i en salig härlig blandning. Men att fortfarande ha en stämpel att man kommer från IT är intressant. Stämpeln i min panna är helt enkelt mer mångkulturell och flerdimensionell.

De som frågar mig idag vad jag gör, svarar jag att jag ”tillsammans med drygt 7000 kollegor säkerställer att vi har en fantastisk plats att leva, bo och verka i, för våra invånare företag och besökare både nu och i framtiden”. Det känns gott i både huvud, hjärta och mage att säga men även veta, att jag och vi är med i denna utveckling. Så nu blir det den stämpeln jag bär med högt huvud!

Fortfarande mycket energi och surr kring vårt stations- och kommunhus. Jag förstår det fullt ut och jag hoppas att ni alla följer nyhetsflödet på vår webb och även på sidan om huset här på webben som uppdateras kontinuerigt. Vår interna stations- och kommunhus blogg fylls även den med viktig fakta och jag försöker svara både i mejl och samtal, på de många frågor som kommer. Och så bloggar även jag om det som ni kunnat följa.

Intressant och bra att veta nu är att byggprojektet nu går in i en mer intensiv period. I samband med och i takt med att bygglovet lämnas in senare i höst förstärker fastighetsbolaget Vöfab sin projektorganisation, enligt plan. Detta för att arbetet kräver ytterligare styrning av alla led i byggprojektet, att intressenter och aktörer involveras i alla steg innan beslut tas och att allt arbete ska synkas med den operativa och politiska styrgruppen. I dialog med Skanska kommer även deras projektorganisation att förstärkas enligt plan, då projektet går in i nästa fas. Vi har ju tre delar i stations- och kommunhuset:

  • Exploateringsprojektet Växjö stationsområde
  • Byggprojektet - det är i detta delprojekt som vi förstärker projektorganisationen enligt plan
  • Flytten till det nya kommunhuset med ett helt nytt arbetssätt

Mer om alla tre delarna kommer i våra kanaler.

Veckans onsdagstips tänkte jag kunde vara ett svar på en del av frågor kring detta med olika trafikstörningar som just nu är. På vår webb finns nämligen en jättebra sida kring planerade och pågående arbeten så att du hela tiden vet var du bäst kan köra. In och kika där och ta det lugnt i trafiken.

Och så igen tips om att det på lördag 20 oktober är öppet hus på våra gymnasieskolor i Växjö. Öppet hus är ett jättebra tillfälle att lära känna våra härliga gymnasieskolor ännu bättre. Det finns möjlighet att träffa nuvarande elever och lära sig mer om hur det är att vara gymnasieelev på våra skolor. Dessutom finns information om de programutbud som skolorna erbjuder och du kan besöka programmen i sina programlokaler för att få reda på mer, ställa frågor och titta på verksamheterna. Vill du bläddra i gymnasiekatalogen eller veta mer om öppet hus på respektive gymnasieskola, klicka dig in på vår sida om gymnasieskolorna.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 oktober 2018