Utökad koncernledningsgrupp och en flytt som ska öka servicen

Du vet att du har haft en intensiv vecka när du på fredagen inser att du missade att blogga i onsdags. Så kan det gå när det är full rulle – som vanligt egentligen men just den här veckan har varit extra intensiv. Därför får ni läsa onsdagens tips i dagens blogg.

Veckans höjdpunkt var gårdagen. Då samlades ledningsgrupperna för våra förvaltningar och bolag i ett utökat koncernledningsmöte. Detta var första gången vi samlades på det här sättet och det var väldigt lyckat, så det kommer garanterat bli fler utökade möten.

Den här typen av utökade ledningsgrupper är oerhört viktiga i vårt arbete med att fortsätta utveckla Växjö kommun till en fantastisk plats att leva, bo och verka i för våra invånare, företagare och besökare. Den här gruppen är nu mina och våra extra förlängda armar och ger oss ytterligare energi, tankar, idéer och erfarenheter som hjälper oss att göra saker och ting ännu bättre.

Syftet med det här första mötet var att samlas och lära känna varandra bättre. Fokus var även på det arbete som redan är igångsatt, och som handlar om hur vi på ett effektivare och smartare sätt kan leverera våra tjänster till våra gemensamma målgrupper. Alltså vårt processorienterade arbetssätt där vi alla måste hjälpas åt för att skapa ett ännu bättre Växjö kommun. Jag måste säga att detta känns mycket bra!

Det är fortfarande tidig morgon när jag skriver det här och jag är nästan ensam i kommunhuset. Innan dagen är över så ska jag bland annat ha ett viktigt möte med trafikverket, en spännande lunch på Rotary och ytterligare möten med personal. Till sist ska jag runda av dagen genom att träffa ett helt nystartat företag, som har erfarenheter från hela välden men som nu knoppats av för att starta här i Växjötrakten.

Det kommer att bli en sen hemfärd i eftermiddag, men det kommer att vara en hemfärd som jag vet är kantad med stolthet, energi och glädje över alla de jag träffat och jobbat med under den här veckan.

Veckans tips:

Ni har väl inte missat att Växjölöftet Vuxenutbildning flyttar till nya lokaler? Från och med den 5 november kan ni hitta de i Arbetsförmedlingens lokaler på Kungsgatan 18 i Växjö. Syftet med flytten är att skapa en väg in för personer som har frågor om utbildning och arbete. Dessa frågor hänger ofta ihop och på det här sättet kommer vi kunna erbjuda en bättre service och tillgänglighet för de vi är till för.

Ha en riktigt fin sista oktoberhelg och ta hand om er nu när första snön är utlovad.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 oktober 2018