Välkommen Henrik och full fart för fixartjänsten

Vill först säga välkommen till Henrik Johansson som nu är klar som vår kommande förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret och som tar över i vår efter Lars Wennerstål som går i pension. Henrik har lång erfarenhet av området men även en djup förståelse för alla delar som man är beroende av för att kunna ta ett helhetsansvar i denna roll.

Han har energi och ett lösningsorienterat sätt samt stor förståelse av att arbeta i en matrisorganisation över förvaltnings- och bolagsgränser som gynnar våra invånare, företag och besökare. Något som så klart är oerhört viktigt! Henrik Johansson arbetar idag som stadsarkitekt i Älmhults kommun där han har en ledande roll i stads- och samhällsutvecklingen. Dessförinnan har Henrik bland annat varit chef för översiktlig planering i Växjö kommun och plan- och bygglovschef/stadsarkitekt i Ljungby kommun. Den 1 februari 2019 landar han in hos oss och kommer att hjälpa oss alla med att vidareutveckla så väl vår egen organisation men också kommunen. Det känns bra.

I onsdags var det informationsmöte i Emigranthuset kring vårt nya stations och kommunhus. Det har varit ett extremt tufft schema för detta byggprojekt som sedan september jobbat oavbrutet med detaljer, skisser och material för att få det klart till just 14/11. Jag själv har lagt ner mycket tid för att stötta, utmana och strukturera för att säkerställa att förutsättningarna ska bli så bra som möjligt för såväl projektet (som består av Vöfab, Skanska och Sveco) men också för oss på Växjö kommun och även Jernhuset. Materialet var bra, presentationerna var bra, diskussionen och frågeställningarna var bra och på vägen hem kändes det lite som om luften gick ur mig. Men det fylldes på snabbt igen och efter en natt med god sömn kändes det extra bra igen.

Efter en tur på morgonkvisten till kollegorna på Kontaktcenter kunde jag snabbt konstatera att nu är det full fart på vår fixartjänst som bokas genom oss på Kontaktcenter. De kan bland annat hjälpa till med att sätta upp gardiner och byta glödlampor. Extra mycket har de att göra nu när det bara är två veckor kvar till advent. Roligt att vår fixartjänst är välanvänd och att vi på så sätt kan ge stöttning för dem som behöver.

Kunde även konstatera såväl i går kväll och i dag på morgonen att parkeringen på Spetsamossen nu är rejält använd. Roligt – en central parkering som är till för alla och som öppnades bara för ett par dagar sedan. Och i morgon är det lördag igen och som jag tipsade om i onsdags - ni som behöver ta bilen till stan, kika in på vår innegård vid kommunhuset. Den är oftast tom på lördagarna men även den är till för allmänheten på lördagar och söndagar. Detsamma gäller parkeringen i parkeringshuset på WTC – den brukar också vara mycket luftig just på lördagar.

Ha en fin helg!

/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2018