Stolt över gran, intyg och nya medarbetare!

Igår var det två saker som gjorde mig extra glad och stolt. Den första var att se vår gran sättas på plats på Stortorget i centrala Växjö. Det andra var att vi fick ett intyg att vi har utmärkta finanser och att vi fått betyget A. 

Att följa när granen sätts på plats på Stortorget är alltid spännande och känslofyllt. Men den här gången var det lite extra eftersom den stora granen kommer från min fars föräldragård i Rinkaby. Så när jag skriver vår menar jag såklart att det är alla vi invånare, företag och besökares gran, men också vår då den hämtades från min fars föräldragård Hermansgård i Rinkaby. Det är alltid mycket åsikter om granens längd, bredd och tjocklek. Jag ser både fram emot och bävar över alla eventuella kommentarer om granen. Detta är ju något som hör till, men i år kommer det att kännas lite extra för mig. En rolig historia är att granen planterades i början av 1930 talet. Sedan har den stått och vuxit och fått småländsk och ”Växjöitisk” näring fram till igår då kollegor från Tekniska var tidigt uppe för att ta ner denna jättegran och transportera den till Stortorget för att den där ska förgylla vardagen för dem som ser den.

Igår kom också ett större vadderat paket till mig. Det var ett intyg om att vi för andra året i rad fått en certifiering då vi har utmärkta finanser och att vi fått betyget A. Av 290 kommuner är vi en av 58 som fått detta. Vi fick det första gången 2017 och då var det 60 av 290 som fick. Kan tyckas som trivialt men för mig och många här hos oss som de senaste åren jobbat stenhårt med ”bra kan bli bättre” kring styrning, transparens, uppföljning, spårbarhet och effektivitet (dvs processorienterat arbete) så är det ett gott betyg. Känns bra och stort tack alla ni som jobbat för detta och då involverar jag självfallet kollegorna inom politiken som genom tydlighet i vadet också gjort det möjligt. Gott!

Mer att vara stolt över är kicken jag fick idag på morgonen när jag träffade alla nya medarbetare från förvaltningar och bolag då det för tredje gången den här hösten var dags för ”introduktion för nyanställda”. En träff som ger inspiration och nyfikenhet både från mig och dem. Och att berätta om allt det vi gör i organisationen för dem vi är till för gör mig alltid uppfylld av såväl energi och stolthet.

Förra onsdagen hade vi ett informationsmöte om stations och kommunhuset och nästa vecka har vi ytterligare två tillfällen. Ni och alla ni känner är varmt välkomna till Växjö Stadsbibliotek den 27 och 30 november då vi i rummet Galaxen går igenom presentationen igen men även berättar mer om hela stationsområdet och hur det är tänkt att växa fram. Följande tider gäller:

27 november kl 18-19, Växjö stadsbibliotek, Galaxen

30 november kl 15-16, Växjö stadsbibliotek, Galaxen

Veckans snackis - för mig och många andra har det varit alla våra adventsgranar som börjar pryda torg och parker i vår kommun. Att följa live-TV igår när vår stora yviga gran sattes ner på Stortorget snackades det om både på sociala och vanliga medier men även bland många familjers köksbord.

Ha en fin sista novemberhelg!

/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 november 2018