Full fart inför jul och snart utses nästa Växjös hjälte

Onsdag mitt i veckan- och det går i turbofart. Som alltid innan jul för det är sååå mycket som måste bli klart. Men vi är många som jobbar tillsammans och hjälps åt för att få allt i rullning. 

Kraftsamling är ett uttryck som jag ofta använder mig av – det vill säga att flera samlas för att just kraftsamla tillsammans för att nå mål som måste göras. Så är det hos många nu innan jul.

Idag är det dags för att spela in ”Växjö hjältar”. Det är fjärde gången vi delar ut den här utmärkelsen och vår medarbetare har ingen aning om att filmteam, förvaltningschef och jag kommer på besök om bara några timmar för att överlämna diplom och beröra varför hen är uppmärksammad. Förutom det är ämnet för filmen att berätta mer om vår fina nya gemensamma visuella profil och varför det är så oerhört viktigt för oss alla drygt 7000 kollegor i kommunkoncern men framför allt för dem vi är till för – våra invånare, företag och besökare. Filmen kommer att läggas ut på vår webbsida innan jul och jag kommer självklart att länka till filmen här i min blogg också.

Veckans tips blir att komma på våra sista invånardialoger. Vi har två tillfällen kvar, ett ikväll i Pär Lagerkvistskolan och imorgon i Lammhults folkets hus. Det har varit många bra tankar och funderingar som kommit fram på de här mötena och vi kommer nu att sammanställa allt material för att kunna ta med era synpunkter om hur Växjö kommun ska vara i framtiden till vårt arbete med översiktsplan och hållbarhetsprogram.

Nu när det börjar bli mörkt och kallt är det kanske många som planerar att installera en eldstad eller rökkanal. Visste du att det inte krävs något bygglov för att göra det? Det enda du behöver bara göra är en anmälan. Ha det fint mitt i veckan!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019