En önskan om en God jul och ett gott nytt år!

Årets sista vecka har varit lika intensivt för mig som för alla andra. Höjdpunkterna är många.

I måndags var koncernledningen hemma hos mig för en julavslutning. Att diskutera och samtala i annan miljö än den vi är vana vid skapade än mer styrka i oss som enskilda och grupp. Tack alla ni Vd:ar och förvaltningschefer som tillsammans med alla våra 7000 kollegor gör ert bästa för att skapa en fantastisk plats att bo, leva och verka i för alla våra invånare, företag och besökare. Vad vore Växjö kommun utan er tänker jag?

En annan höjdpunkt var en intensiv dag i onsdags då många av våra nya politikerkollegor fick sig en rejäl dos av allt det vi gör och hur vi följer upp beslut från politiker och verkställighet genom processorienterat arbetssätt, där processer skapar förutsättningar för att förvaltningar och bolag ska kunna leverera sina tjänster och uppdrag på det mest effektiva sättet till våra invånare, företag och besökare. Jag kunde också se, när processägare och förvaltningschefer och bolags vd beskrev status och utmaningar för framtiden genom detta flöde, att vi har tagit stora steg.

Tidiga morgonmöten och sena kvällsmöten med såväl personal, företag och andra offentliga aktörer denna veckan för att få ”allt klart innan jul” gör att jag är extra glad att det är fredag idag. En sak som varit hängande på mina axlar och som var tvunget att vara inne idag innan klockan 12.00 var ett manus till en föreläsning som jag blivit inbjuden att hålla om ett par månader vid de digitala strategidagarna för privat och offentlig sektor. Att skriva en rubrik och några korta meningar om vad mitt föredrag ska handla om så här långt i förväg är alltid en utmaning. Men klockan 11.50 idag kunde jag skicka iväg såväl rubriken – ”Digitalisering är verksamhetsutveckling, inte en IT-fråga och en viktig förutsättning för lönsamhet” med tillhörande text som jag tror kan trigga energi och nyfikenhet. Verksamhetsutveckling och affärsutveckling har varit min hemmabana sedan slutet på 80-talet. Målet för de företag och organisationer jag varit ansvarig för eller för de kunder jag jobbat med, har alltid varit ökad lönsamhet, förbättrad organisation för våra målgrupper och stöd i kompetensförsörjning. Så jag känner mig ganska lugn inför den stora konferensen. Lätt att säga nu. Jag undrar säkert ”varför sa jag ja?” när dagen börjar närma sig. Men nu är det i tryck så det är bara att gilla läget 😊

Dan före dan före dan före dopparedagen och i år är jag extra glad att vi har en helg innan jul. Jag känner att jag och min familj måste landa in. Några dagars ledighet blir det och då jag gärna ”triggas igång” att jobba av mail, instagram och blogg så tar jag någon veckas ledighet från bloggen så hörs vi i den kanalen 2019.

Med dessa ord önskar jag er alla en God, härlig, fin och fridfull jul och ett riktigt gott nytt 2019!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 december 2018