Nytt år - nya möjligheter!

Jag vill börja med att önska alla ett gott nytt år! Hoppas ni alla haft en skön jul och får en bra start på det nya året.

Efter ett par dagar borta från jobbet har även bloggen fått ta en paus. Det är en medveten handling då både blogg och instagram sätter igång mina jobbtankar. Den här veckan vill jag slå ett slag för just Instagram. Det är nämligen så att jag har fått äran att sköta Växjö kommuns egna Instagram-konto den här veckan och den hittar du här Länk till annan webbplats..

Den här veckan är speciell på många sätt och även om de flesta arbetsveckorna för mig inte är den andre lik så är den här mycket speciell med tanke att det är två så kallade röda dagar och därför var just dessa dagar lite mer lugna – ur ett arbetsperspektiv. En hel del möten är redan planerade denna veckan. I morgon åker jag till exempelvis till Kalmar för att träffa Anette som är kommundirektör på Kalmar kommun. Jag ser framemot att träffa henne och säkert en del av hennes kollegor för att se hur vi kan jobba närmare varandra och såväl stärka ”enskild kommun som gemensam”. Vi har ett viktigt universitet gemensamt, en bra bas för att vi ska kunna stärkas också.

Nu ska jag träffa vår nya HR partner Catherine Rönnmark som nyss börjat hos oss. Efter ett par år på IKEA vänder hon ”hem” till oss för att här tar ett krafttag och intensifiera arbetet med våra HR processer som är kopplade till kompetensförsörjning. Ett arbete vi smygstartat och som vi nu tar ett krafttag kring på ett sätt som gör att vi får en dynamisk kompetensförsörjningsstrategi som är integrerad i vardagen och med verkligheten. Jag förstår om det låter stort och med handen på hjärtat så är det är faktiskt stort men vill poängtera att jag är glad över att vi hittat ett sätt att jobba med det, vilket ska leda till förändring och förbättring för oss, våra medarbetare men även för våra invånare och besökare. Känns bra!

Vi avsluta med att ge veckans tips i vanlig ordning och det är att du snart kommer kunna parkera på kommunhusets innergård där vi öppnar upp över 50 nya parkeringsplatser. Det blir 51 zon1-parkeringar, fem handikapplatser samt en plats för maxtid på 30 minuter. Befintliga besöksparkeringar till kommunhuset behålls. I dag börjar omskyltning och om allt går vägen så är allt klart till kommande vecka. Du når innegården via Nygatan. Varför gör vi det då? Jo, det är en del i arbetet med öka att kapaciteten för parkerande besökare till centrum. Mer om månadskort och parkeringszoner hittar du här.

Ha en fortsatt fin vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juli 2020