Mer träning för mig och alla medarbetare 2019

Gårdagens intervall spinningspass känns idag. Känslor av muskler och spänningar både här och där är en fantastisk känsla. Jag har nu lovat mig själv att jag MÅSTE prioritera mig och min träning från och med nu.

Jag är ”gammal” Friskis och Svettis-ledare (aktiv i över 20 år och kallar mig fortfarande ”vilande ledare”) och en person som egentligen alltid har tränat, men som de senaste sju åren känt av såväl skada på hälsena, vad och knä. Jag har ändå försökt hålla igång, men sedan jag började mitt nuvarande jobb har det varit nästan omöjligt för mig. Många tidiga morgnar och sena kvällar gör att jag inte orkat iväg till träningen när jag släck på kontoret vid 18-19-tiden på kvällen. Att träffa och vara med familjen har varit viktigare för mig! Dock känner jag att jag måste träna för såväl mitt egna men även för andras välbefinnande. För träning är bra för såväl kropp och själ och man ”rensar ut” en hel del när kroppen får gå på max. Älskade sonen och älskade dottern följde med i veckan när jag köpte nya träningsskor och då sonen säger ”mamma, låt oss gå och träna tillsammans i morgon så att du kommer igång” ja då fanns det ingen återvändo. Både efter passet men även nu dagen efter är känslan härlig så nu ska jag fortsätta. Vi (familjen) ska nu testa runt för att se var vi ska träna. Kanske inte alltid tillsammans, men om vi vill så ska vi kunna göra det på samma ställe. Så nu skriver jag det även här – 2019 ska jag prioritera min egen träning!

På tal om träning så är jag extra glad att vi i kommunkoncernen fått ökad friskvårdsbidrag till 1000 kronor per år. En viktig sak för att leva vår värdegrund där hållbarhet är ett av våra värdeord. Friskvård innebär hållbara medarbetare och kollegor. Jag hoppas vi är många som ses på träningarna under hela 2019 så att vi såväl enskilt som tillsammans blir starkare!

Jag har känt mig svårstartad i veckan eller kanske lite disträ. Det visade sig hemma då onsdagskvällen och även gårdagskvällen gick åt till att vända upp och ner på det mesta i hemmet. Sopor och källsortering gicks igenom, kyl och frys undersöktes noga, lådor och skåp, under och i möbler. Allt i jakten på vår fjärrkontroll som jag ”lagt någonstans”. Den gick inte att finna så vi gick tillbaka till ett beteende som det var länge sedan vi gjorde sist – att gå fram till tv:n och ändra kanal och ljud. Idag på morgonen fann i vart fall älskade maken fjärrkontrollen. I lådan där bland annat våra skärbrädor finns under en hög med kvitton… Hur den kom dit har jag ingen aning om men mitt beteende skyllde jag på en del ledighet och att det är nyårsvecka. Jag ska vara extra uppmärksam på mig själv nästa vecka.

Nytt år och nya rutiner gäller även en händelse som vi känner av såväl i organisationen men som också alla invånare, företag och besökare känner av. Avfallshanteringen är nu inte i Växjö kommuns regi utan vi har tillsammans med fem andra kommuner (Växjö, Lessebo, Markaryd, Älmhult, Tingsryd) skapat Södra Smålands avfall och miljö, SSAM. Samma service som tidigare så klart men det ligger i ett bolag och ska utvecklas till något som är bra men som kan bli bättre. Kika gärna på www.ssam.se Länk till annan webbplats. så får du all information där och även uppgifter om vem du ska kontakta!

Nu till ännu en full arbetsdag med bland annat rekryteringsprat med kandidater men även träff med företagsledare!

Ha en fin första helg 2019!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 januari 2019