Vardag igen och kretsloppspark gör det enklare att leva hållbart

Den här veckan är de flesta tillbaka på jobbet igen och nu börjar trycket öka rejält för oss alla. Kalendern ser nu ut som den brukar göra och det är mycket möten både internt och externt för mig igen.

En spännande händelse i veckan var invigningen av vår kretsloppspark vid Norremark. Förutom att lämna avfall finns nu även möjlighet att lämna in möbler och andra saker man inte vill ha längre, som andra entreprenörer då tar hand om och fixar till för att sedan kunna sälja. Ett sätt att ta hand om och restaurera saker för att sedan kunna återanvända. Detta är ett av många exempel på satsningar som vi gör för att göra det lättare för alla invånare, företag och även besökare att leva hållbart.

Många nya spännande saker är på gång såväl i vår stora organisation men även i kommunen och jag ser verkligen fram emot att jobba med och stötta alla de olika initiativ som är på gång. Energin är på topp och det känns riktigt bra. Kanske beror energinivån på att träningen som jag påbörjade förra veckan håller i sig. Det har varit spinning med maken, cirkelträning med älskade dotter och syskonbarn och så styrketräning med älskade dottern. Vi har lovat att minst fyra gånger i vecka ska vi peppa varandra att träna. I helgen blir det ren familjeträning då även älskade sonen vill vara med och träna med resten av familjen. Han tränar i vanliga fall minst två gånger per dag så jag ser framför mig att det är han som leder oss andra i helgens pass. Oavsett vad så känns det gott både i kropp och själ.

Den här veckan bjuder jag på ett filmtips och en försenad julklapp från våra bibliotek. Från och med måndag 7 januari erbjuder Växjös bibliotek alla låntagare två olika ”strömmande” filmtjänster med över 3300 filmer från hela världen. Det enda som krävs är lånekort och internetuppkoppling. Läs mer om denna nya tjänst på vår webbsida.

Ha en fin vintervecka så här i början av januari!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2019