Nya politikerkollegor och medborgarna nöjda med Växjö kommun

Onsdag mitt i veckan och nu har vardagen verkligen satt igång. I och med att det är nytt år efter val så har vi nya styrelser och nämnder som innebär nya konstellationer, nya politikerkollegor att lära känna och jobba sig samman med. För mig är det första gången så visst är jag ovan men med fantastiska kollegor från alla håll så verkar det som om det mesta löser sig.

Nu till första mötet idag – att träffa och diskutera och utveckla vår verksamhet tillsammans med en viktig intressentgrupp, våra fackliga företrädare för förvaltningsdelen i koncernen. En gång i månaden får jag förmånen att träffa dem en stund för att se vad som både fungerar och inte fungerar, reda ut och framför allt säkerställa att vi kommer framåt. Oftast vill vi samma sak men kanske vägen till just samma sak kan se olika ut. Men dialogen är enligt mig bra och det känns bra.

Nu i veckan fick vi resultatet från höstens medborgarundersökning som skickades ut till 1600 personer i Växjö kommun i åldrarna 18-84 år. Vi använder oss av SCB:s medborgarundersökning för att få en bild av hur invånarna ser på Växjö kommun. Vi hämtar också in synpunkter genom bland annat direktmöten, invånardialoger och frågor som kommer in till oss via vår webbplats. I medborgarundersökningen kunde vi se att medborgarna är nöjda med Växjö kommun som en plats att bo och leva på och mest nöjda är de med arbetsmöjligheter och bostäder. Samt att hälften av alla medborgare i kommunen starkt kan rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Läs hela rapporten på vår webbplats.

Ha en fin dag mitt i veckan!

//M

Senast uppdaterad: 16 januari 2019