Energifyllda dagar och tips till sommarjobbare

För nästan exakt ett år sedan åkte koncernledningen på ett lunch- till lunchmöte för att ta del av det processarbete som vi driver i koncernen. Den gången handlade det om processen ”Skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och en fungerande arbetsmarknad”.

Mötet syftade till att vi alla skulle få en boost av processarbetet men även för att kunna ge oss själva möjligheten att ta fram alla de delar vi är med i för att skapa bättre företag för både befintligt men även kommande näringsliv och arbetsmarknad och hur vi ska jobba med mer det. Tillsammans med näringslivet med flera så klart. Energifyllt, skapande och ett stort steg i det förändringsarbete som vi är mitt i.
Att vi var på IKEA konferensanläggning då och även fick besök av gamla kollegor till mig från IKEA-tiden som beskrev deras omstrukturering där processer är kittet (inklusive värdegrunden) var härligt. Men vistelsen var även känslosam för mig och många andra då det bara var någon dag sedan Ingvar Kamprad gått bort och ljus och minnesböcker fanns där. Minnesvärt på många sätt och vi i koncernledningen tog ett par steg som vi annars inte tagit.
Nu är det dags för årets liknande händelse. 1,5 dagar iväg från det normala kontoret för att prata om och börja ta krafttag kring ” Strategiskt arbete för att säkra Växjös välfärd och tillväxt med en kraftfullare kommunkoncern”. Jag ser fram emot dagarna, då vi tillsammans får kraft, stöttning och ser framåt för att sedan jobba vidare på hemmaplan och även involvera fler kollegor såväl som politiker och andra.

Innan jag nämner veckans tips vill jag tacka för alla stärkande, viktiga och härliga kommentarer jag fått efter förra veckans blogg. Ja det är skillnad på äpplen och päron även om de har samma färg. Och ja, vårt strategiska arbete med att stärka oss internt ger bättre leverans till våra invånare, företag och besökare. Tack!

Nu till veckans tips. Är du eller har du barn som är födda 2001 eller 2002 och är folkbokförda i Växjö kommun? Då ska du se till att de söker våra kommunala feriejobb! Ansökningsperioden är mellan 1-28 februari. Sommaren kanske känns långt borta just nu men för den som tänkt söka sommarjobb är det dags att börja förbereda sig. Ett sommarjobb ger viktig erfarenhet och kan bli ett första steg in på arbetsmarknaden. Läs mer om våra feriejobb och hur du ansöker på vår webbplats. Och för dig om är äldre än 17-18 år måste jag också tipsa om årets Jobbmässa i Tipshallen den 7 februari. Ett bra tillfälle att träffa arbetsgivare som söker personal inför sommaren.

Ha en fortsatt fin vecka!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2019