Positivt bokslut och sista minuten tips

Nyss hemkommen efter mycket tidigt morgonmöte med inspirations och strategigruppen som jobbar för att stärka Växjö som plats. Näringsliv, kultur, idrott med mera i en härlig blanding och fokus är just på hur vi alla ska kunna stärka Växjö än mer. Härligt och det ger mycket energi!

Så här års brukar alla bokslut presenteras och glädjande för Växjö kommun är att vårt preliminära bokslut för 2018 visar ett positivt resultat på 108 miljoner kronor. Det är en förbättring med 101 miljoner kronor jämfört med budget. Kommunstyrelsen och nämnden för arbete och välfärd visar de största överskotten med 32 respektive 9 miljoner kronor.

Kommunstyrelsens positiva avvikelse mot budget beror till stor del på det intensiva effektiviseringsarbetet med fortsatt fokus på förbättrad styrning, betoning av vikten att följa styrkedjor och effekter av ett processorienterat arbetssätt. Det här är ju något som jag ofta pratar om här i bloggen och därför är det väldigt kul att se att det ger så fint resultat när vi alla jobbar processorienterat.

Ett sista minuten tips är att bege dig till Växjölöftets jobbmässa i Tipshallen. Klockan 13.00 slår de upp portarna idag. Så spring dit med ditt CV och prata med alla runt 80 utställare som finns där på plats. Läs mer om hela programmet på Växjölöftets webbplats. Länk till annan webbplats.

Ha en fortsatt fin torsdag!

//M

Senast uppdaterad: 7 februari 2019