Fredag, nyanställda och vädjan om hjärterum

2019 års första introduktion för alla nyanställda från våra bolag och förvaltningar (dvs hela kommunkoncernen) sker idag och jag tillsammans med Anna Tenje har första rundan. För mig en energikick att träffa nya kollegor men också att berätta för dem allt det vi gör från koncernen varje dag för våra invånare, företag och besökare.

Veckans sista vardag är här och veckan har som vanligt varit full med intressanta möten och dialoger med ovan målgrupper men även kollegor. Det är intensivt även på hemmafronten - nu är det bara bara en vecka kvar tills älskade sonen åker på sin praktik till Chicago i USA. Otroligt vad många papper som ska fyllas i. Det är intyg att man är föräldrar till honom, finans intyg, försäkringsintyg, skatteintyg, och säkert ytterligare tio intyg. Och på måndag är det personlig intervju på Ambassaden i Stockholm för att därefter få ett visum. Intervjun får han sköta själv men hela familjen är med i rullorna på ett eller annat sätt och det tar kraft även känslomässigt, men mest är det spänning och roligt så klart. Men visst känns det lite extra härligt att det nu är fredag så man kan återfå lite kraft 😊


En sak det har snackats om i veckan är att vi har gått ut, bland annat på sociala medier, och efterlyst hjärterum. Vissa frågor vi jobbar med är extra viktiga - och tunga. Även i vår kommun finns det barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och som akut behöver ett nytt hem, ett så kallat jourhem. I ett jourhem finns trygga och ansvarsfulla vuxna som under en begränsat tid ställer upp för dessa barn och ungdomar i en utsatt situation. Nu behöver vi fler jourhem. Har du och din familj hjärterum - eller vet du någon som har? Ni hittar mer information här Länk till annan webbplats..


Stort tack till alla er som på många sätt bidrag till ett bättre och tryggare Växjö.
Önskar er alla en fin helg.
/M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2019