En väldigt händelserik arbetsvecka avslutas med en väldigt känslofylld fredag

Det har varit en innehållsrik vecka med såväl företagsbesök, frukostmöte med näringsliv som fotbollsdomare och entreprenörer med flera. Det har dessutom varit en hel del förberedande för vår annalkande Chefens dag, som vi har för alla våra drygt 450 chefer i Växjö Kommunkoncern.

Vi träffas ett par gånger per år för att sprida, förklara, diskutera och ta gemensamma steg i det arbete som vi satte i gång för drygt tre år sedan – att stärka oss alla internt för att på så sätt bli ännu starkare gentemot dem vi är till för (triangeln som innefattar kultur, riktning och struktur).

Chefens dag är obligatorisk för alla våra chefer då det även är en utbildning som hjälper oss alla i vårt dagliga men även framtida arbete och på så sätt även alla våra 7000 kollegor som självfallet måste få kunskap, vetskap och inspiration via just cheferna. Den här vårens Chefens dag har fokus på hur vi tillsammans skapar en arbetsmiljö med de bästa förutsättningarna för oss alla att utföra våra uppdrag professionellt med fokus på kärnuppdrag. Det är helt kopplat till strukturen i vår triangel, så ja, allt hänger samman. Material om detta kommer så klart att spridas genom cheferna till alla medarbetare men kommer dessutom vara möjlig att ladda ner här på vår webb (även för de som inte jobbar i koncernen så klart!).

Dagen kommer jag bland annat att tillbringa med kollegor från vår egen organisation men även från Linnéuniversitet och externa föreläsare – en stor och viktig dag då vi har en forskardialog om ett hållbart Växjö 2030 (det vill säga att säkerställa att vi har en fantastisk plats att bo, leva och verka för våra invånare företag och besökare, både nu och i framtiden). Föreläsningar, inspel, diskussion, tankesmedjor och målet är att vi ska få inspel men även sprida det arbete vi gör nu men även planerat framöver. Även detta är kopplat till vår triangel och arbetet som vi startade för drygt tre år sedan då allt är ihopkopplat med hela triangeln (att stärka oss internt för att bli starkare gentemot dem vi är till för) och hela upplägget är kopplat till vår struktur, det vill säga processindelning som vi har i vår organisation och som hjälper oss att skapa bättre förutsättningar för alla oss i kommunen att fokusera på våra kärnuppdrag. Svårt att förklara i en bloggtext men jag lovar att allt håller ihop, även om den röda tråden finns överallt. 😊

Har extra mycket känslor i kroppen idag – Älskade sonen far iväg på sin USA-praktik i eftermiddag och kommer att vara iväg i strax över fyra månader. Stora delar av hemmet har varit en enda stor packyta men idag på morgonen var allt färdigpackat i resväskor och det kändes på hans lugn att det mesta är förberett på bästa sätt. Så efter forskardialogen bär det iväg för att vinka av honom. Spännande, utvecklande och fantastiskt för honom och även för oss så klart… även om mina känslor svämmat över ett par gånger i veckan och helt ärligt även nu när jag skriver det här. Vi kan ju kalla det för mammautveckling, som känns i varenda cell i kroppen hos mig just nu ❤​​​​​​​.

Ha en fin helg!

// M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2019