Slirigt slut på veckan och krafttag i koncerngemensam utbildningssatsning

Slirade hem från jobbet i för hala skor runt sjutiden i går kväll, och småsvor över både mina skor, snöblandade regnet och blasket. Drygt 11 timmar senare var jag på väg tillbaka till jobbet och då hade det plötsligt frusit och var drygt -9 grader och solen började gå upp. Upp- och nervända världen känner jag men det verkar dock bli en fantastisk sista dag på årets sportlov.

Jag fick en sådan härlig kick i veckan då jag pratade med en VD för ett av våra större bolag i regionen som även var med på ett av våra VD-möten som vi brukar ha ett par gånger per år. Hen återkom hela tiden till vårt koncernövergripande processarbete där teamet för en av våra fem huvudprocesser "att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och en fungerande arbetsmarknad" var på plats vid VD-mötet. Hen var glad att vi som kommun jobbar på detta sätt och kopplar så klart in näringslivet i arbetet då det "skapar inte bara effektivitet i er organisation utan även för hela näringslivet i kommunen". Känns gott att höra för det är inte endast för vår egen effektivitet och professionalism vi gör det utan för hela näringslivet så klart.

Och när vi ändå är inne på kickar och stolthet så är jag så glad över det utomordentliga arbete som kollegorna Camilla, Cathrine och Kristina från Centrala HR har gjort. De är alla nya kollegor sedan någon månad tillbaka men de har med full kraft satt igång arbetet med vår koncerngemensamma utbildningssatsning (presenteras i vår) och det som ligger till grund för all HR- och verksamhetsutveckling  i en organisation – strategiska HR-processer. Arbetet har varit igång ett tag men nu tas det krafttag och det är jag så glad över. 

Veckans snackis är många – bland annat snöskottningen som haltade något igår eftersom snön kom så sent innan morgontrafiken men som ändå blev ok och sportlovsaktiviteterna som varit så lyckosamma med många glada besökare på de ställen som vi i kommunen anordnat. 

Ha en fin vinter/vår helg!

//M

Senast uppdaterad: 22 februari 2019