Fredag med kommunhus, simhall och samverkan

Fredag igen – var tar veckorna vägen undrar jag allt som oftast... Denna avslutades väldigt intensivt.

Innan helgen tar vid då jag bland annat tillsammans med älskade dottern ska gå på handledarkurs för körkort (på tal om att tiden gå fort – Tova ska börja övningsköra!) så är det mycket på agendan. Idag träff med kommunchefskollegorna i regionen tillsammans med Region Kronoberg och länsstyrelsen. Vi träffas nästan varje månad och dryftar sådant som vi tillsammans kan göra bättre. Ett viktigt forum både för mig som person men också för vår verksamhet. För även som vi jobbar hårt i vår verksamhet med ”tillsammans” så gäller det även oss kommuner och andra i regionen.

Nu på eftermiddagen kom beskedet om att vi länsstyrelsen upphäver vårt beslut om bygglov. Det är enbart parkeringsfrågan som är anledningen och den får vi nu titta på. Vi kommer att överklaga beslutet och fortsätta bygga. Du kan läsa mer här.

Efter ett rejält långt arbete är nu vi snart i hamn men en kartläggning kring simhallen. Detta arbete började 2012 då kollegorna på kultur,- och fritidsförvaltningen gjorde gedigna utredningar om behov, invånaredialog och expertutredningar kring behov och sedan har det utvecklats vidare genom åren. För drygt 1,5 år sedan fick jag uppdraget att tillsammans med övriga intressenter i koncernen och externa intressenter ta det här vidare för att försäka knyta ihop påsen. Det är komplext, det är mycket både känslor, tankar, ideer, och åsikter men gruppen bestående av framför allt Tony Söderena och Christer Carlsson från Vöfab, Tomas Ekelius, Ann-Sofie Nylander från kultur- och fritidsförvaltningen, P-O Löfberg från kommunledningsförvaltningen/tekniska och externa experter har vi tillsammans med ovärderlig Tove Frisk som paketerat allt i en bra presentation fått till ett paket. Många frågor om "Är det klart? Nej, allt är inte klart, det är fortfarande ett arbetsmaterial för vi får inspel från många håll ständigt, och vi ser också sådant som vi måste förtydliga till exempel. Men på kommunfullmäktige på tisdag kommer en del av projektgruppen att presentera och alla kan så klart följa de antigen live på plats eller via webb-tv. Vi kommer även lägga ut presentationen här på vår webbplats i samband med kommunfullmäktige för att så många som möjligt ska få ta del av det. Fler informatinostillfällen planerar vi också för. Det här är angeläget för många och då är spridning av information viktig. Det ska bli spännande att följa det här arbetet mer och se om vi lyckats knyta ihop säcken på ett bra sätt. Nu när vårt arbete formodligen är klart så kommer politiken att ta det vidare för behandling och framöver ta ett beslut.

Ha en fin helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2019