Simhallsträff, bygglov och Direktmöte i Öjaby

Gårdagskvällens informationsmöte om placeringen av Växjös kommuns nya simhall var välbesökt. Mycket energi och en del frustration som visar på ett stort engagemang.

Så stort tack för såväl presentationer, dialoger, diskussioner och inspel. Information finns här på vår webb så ni som vill se mer kika gärna det och ni har tankar eller inspel är det som vanligt bara att kontakta oss, här kan du se våra olika ansvarsområden:

  • Vad händer framåt? - Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande
  • Frågor om utredningsarbetet- Monica Skagne, kommunchef
  • Frågor om verksamheter, hyror och drift - Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritid
  • Frågor om alternativen - Christer Carlsson, VD Vöfab och Tony Söderena, projektchef Vöfab

Under gårdagskvällens presentation och diskussion kom många inspel på varför vi inte tänkt mer på mer kringverksamheter, till exempel spa, motionsmöjligheter etcetera. Det hänger ihop med att det vi tittat på är just bad/simbehovet. Mer information kommer, vi uppdaterar information på webben och kommer även att ha ett till informationsmöte till den 9 april så varmt välkomna dit. Presentationen från igår hittar du här.

Vi får just nu många frågor om varför bygget av Växjö station och kommunhus fortsätter trots att länsstyrelsen har upphävt bygglovet. Det kanske framstår som märkligt, men när byggnadsnämnden har gett bygglov och lämnat ett starbesked får byggherren, i detta fall Vöfab, börja bygga även om bygglovet inte har vunnit laga kraft på grund av det överklagats.

Byggherren får bygga även om länsstyrelsen har upphävt bygglovet. Men byggherren bygger på egen risk. Det innebär att om Vöfab inte får framgång med sitt överklagande av länsstyrelsens beslut till domstol, så har Vöfab byggt utan bygglov. Om det skulle inträffa finns flera tänkbara scenarion, men byggherren har då i första hand möjlighet att rätta till de brister som finns och ansöka om ett nytt bygglov.

I går var det avtackning för Lars Wennerstål, vår förvaltningschef på stadsbyggnadskontoret. Blommor, tal, presenter och fika blandades med många känslor av stolthet, glädje och saknad. I nästan halva ditt yrkesverksamma liv har du varit hos oss och din energi och arbete har gjort skillnad både för många här internt men även för våra invånare, företag och besökare. Jag har alltid uppskattat våra samtal och diskussioner och, som jag berörde igår, när jag behövt diskutera små som stora frågor har jag kunnat komma till dig och du har alltid gett kloka välformulerade inspel som hjälpt mig som oss. Ha det nu fantastiskt i livet efter jobbet så hörs och ses vi såklart på Växjös gator!

Veckans tips är förutom Earth Week som jag berört mycket att på måndag hålls direktmöte i Öjaby. Kom och träffa dina politiker och många tjänstepersoner för att ställa frågor och komma med synpunkter och Öjaby. Det blir också en del information från kommunen som berör er stadsdel. Välkomna! Läs mer om kvällen här.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 mars 2019