Många vill till oss och det pratas mycket om ”tältet”

Vid 7.30 -tiden börjar det fyllas på med folk i vår korridor. Jag är oftast först på plats och har 15 till 30 min alldeles själv. Landar ofta in på mitt rum tidigare än så för att fixa, läsa och förbereda innan dagens möten innanför och utanför kommunhuset med kollegor, företag och många fler. Idag är det ägarmöte med Värends räddningstjänst, vårt kommunförbund som Växjö och Alvesta äger tillsammans (men Växjö har största delen) och därefter är det möten med kandidater till spännande tjänster här. Men också företagsbesök och även intervju från studenter på Linnéuniversitetet. Blandad kompott.

Det är även många förutsättningslösa möten och samtal med personer som kontaktar mig för att göra en kontakt för de vill så gärna jobba i Växjö kommun. Och mycket hänger ihop med vårt något nya sätt att jobba. Härliga samtal där jag får berätta om vad vi gör, vad vi gjort och hur vår utvecklingsresa ter sig. Det ger energi inte bara för mig utan även för dem som vill till oss. Att ta sig tid till sådana samtal och möten är viktigt anser jag. Dels kan vi där sprida vad vi gör faktabaserat och från våra egna källor men också samla på oss kandidater som jag och vi kan tipsa om att ”nu har vi en tjänst någonstans hos oss som kan vara intressant för dig så sök”? Nätverket av kandidater har ökat rejält från externt håll och det är såå roligt! Ja, vi är på en utvecklingsresa och många vill vara med på den. Det känns gott!

Det är många möten och samtal med näringslivet och företag i vår region – ett starkt näringsliv som i många delar går som det berömda tåget. Så roligt och så viktigt eftersom näringslivet är så otroligt centralt för att ett samhälle ska fungera, som vi vet. Extra roligt att ”vårt” Växjöföretag GBJ Bygg fått ett rejält prestigeuppdrag, då de är en av sex byggherrar som valts ut för att bygga upp den nya staden Landvetter Södra. Ett bra sätt att sprida vårt allas Växjö även på Sveriges solsida. Grattis GBJ Bygg med Staffan Dahlström som VD i spetsen, här finns mer att läsa på Smålandspostens webbplats. Länk till annan webbplats.

Veckans snackis har blivit väderskyddet som ska sättas upp runt nya stationen och kommunhuset. Inte trodde vi när vi skrev nyhet på vår webb och skickade pressmeddelande om detta att det skulle skrivas så mycket lokalt och i landet. Här kan du läsa mer om väderskyddet eller ”tältet” som någon skrev. Väderskydd eller tält – bra blir det i vilket fall för de som jobbar där och för själva huset i sig.

Ha nu en riktigt fin helg och glöm inte bort att ta del av allt roligt som sker på finalen av Earth Week! Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2019