Tack Nordén, leveranser och nu kan jag viga

Tillbaka från filminspelning med Växjös hjälte (nummer sex i ordningen). Som vanligt så roligt att träffa en av våra medarbetare som gör det där lilla extra för de vi är till för. Här kan ni se de förra filmerna med Växjös hjälte + ett tema där vi berättar om något som är på g i koncernen och som gäller oss alla. Vem hjälten är? Det får ni se nästa vecka!

Tidigare idag morgonmöte med inspirations,- och strategigäng från näringsliv och föreningar. Energifullt och bra då diskussioner och tankar hur vi tillsammans, någon av dem, jag eller vi på kommunen kan göra saker för att stärka förbättra saker för vårt allas Växjö.

Ett annat gäng jag brukar träffa då och då är ett företagsnätverk, eller egentligen vd-nätverk som jag haft dialog och samtal med från och till i flera flera år. Vi dryftar utmaningar, frustration, möjligheter, positivt och negativt både i våra roller men också för våra verksamheter. Det är ett givande och tagande, vi ger varandra stöd, kraft och energi vilket är viktigt för oss alla.

På tal om frustration (negativ sådan) så får jag det när vi, någon eller jag, inte levererar det som utlovats eller inte gör det på utsatt tid. Framför allt om ingen förvarning om några problem föregås. För det är ju så att många uppdrag som ges hos oss är kopplade till annat och till varandra och framför allt påverkar de flera av våra verksamheter. Något annat som måste tas hänsyn till är att det kan komma uppdrag som påverkar ett redan befintligt uppdrag och båda måste då ta hänsyn till varandra. Därför är arbetet med våra styrkedjor och vår synkning viktigt. Att jobba i silos när man är en stor organisation, som exempelvis vi, är aldrig en framgång då vi påverkar varandra. Någonting som hjälper är kontinuerlig avstämning för att på så sätt hjälpas åt och kunna leverera och känna sig trygg i det. Både som avsändare och mottagare.

Någon frågade mig för några veckor sedan: Vem sätter deadline för det du eller politiken önskar få leverans av? Svaret är enkelt: Det sker efter dialog med den som är ansvarig att leverera. Ibland kan det krisa, det kan bli panik. Men det är inte en regel utan undantag. Just detta med återkoppling och leverans samt att be om hjälp om man kört fast är något jag pratar om ständigt. Stäm av, låt oss bolla, be om hjälp. För det är inte bra om någon lägger ner arbete alldeles ensam. Man kommer inte framåt och många gånger får man göra om. Värt att tänka på.

I veckan blev jag extra glad – jag är nu officiell borgerlig vigselförättare. Frågan har ställts mig flera gånger om jag kan viga. Tanken har växt och efter ett par prov, samtal så fick jag intyget i veckan. Känns som ett mycket stort förtroende som jag lovar jag ska hantera på bästa sätt!

Veckans snackis kanske inte är så kul men det är nog att vi inte längre är slutspelsstaden. Igår tog Vipers resa slut för i år och Lakers för några dagar sen. Och dessutom tog Vipers tränare Niklas Nordén farväl igår när han för sista gången stod i tränarbåset för Vipers. En fantastisk tränare och person. Lycka till i framtiden.

Men nu glömmer vi förluster och ser fram emot en solig Växjö-helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 april 2019