Budget, BW och Movägen

Vilken vecka – hattig då det varit firande med såväl Valborg men även en röd dag mitt i veckan, men som vanligt full rulle. Förutom träff med expansiva företag i kommunen som både vill utöka lokaler och finna större lokaler har det varit en del interna möten.

Det är budgettider för 2020 och våra politikerkollegor från alla partier som sätter budgeten i juni är i full gång med att samla in arbetsmaterial från oss alla. Frågorna strömmar in och vi gör så gott vi kan för att få ihop alla svaren – stort stort tack till er alla som gör ert yttersta att få ihop arbetsmaterial underlagen. Jag vet om att det är tidskrävande och utmanande och då all annan verksamhet snurrar på är det extra mycket för många just nu. Vi vet om att det snart lugnar ner sig så låt oss kraftsamla och stötta varandra!

Förutom det jobbar jag och koncernledningen på det uppdrag som jag fick av politiken tidigare i våras ”att stärka helhetssynen inom kommunkoncernens nämnder och styrelser, alltså våra åtta förvaltningar och fem bolag. Det innebär att vi ska försöka identifiera nya sätt och områden där vi kan jobba tillsammans över förvaltnings- och bolagsgränserna. Målet är att hitta nya arbetssätt och samordningsvinster, så att det blir tydligare fokus på våra kärnuppdrag. Vi måste helt enkelt hitta innovativa sätt att jobba på, se över våra processer, använda ny teknik och effektivisera så att vi som medarbetare inte tvingas springa snabbare. Egentligen handlar även det om att leva våra värdegrund då vi där säger att vi har ett uppdrag att vi ska göra verksamheten bättre och att jobba för att säkerställa välfärden långsiktigt känns ju helt klart som en del i det. Mer om detta framöver.

Igår var jag inbjuden till E&Y möte i Jönköping där man samlat revisorer från södra Sverige som jobbar gentemot kommuner – jag var där för att berätta om Växjö kommun, vår expansiva kommuns utmaningar och utvecklingar samt beröra vår utvecklingsresa. Stort tack Emelie Duong från E&Y som bjudit in mig . Det visar sig att Emelie läser min blogg och har på så sätt fått till sin information om vad vi tillsammans utvecklar och gått igenom och det skapade ett intresse att bjud in mig. Jag var där tillsammans med kommundirektör/stadsdirektör kollegorna från Jönköping (Johan Fritz) och från Värnamo (Ulf Svensson) och som alltid är det såväl givande och trevligt att träffas för att sprida vad vi gör men även få goda inspel från andra.

Jag startade dagen idag med del av kollegorna i koncernledningen på BW (Before Work) på Icon här i centrala Växjö. Alla kunde inte närvara men strax över halva gänget dök upp och det var en rejäl kickstart på fredagsmorgonen. Att få ihop aktiviteter där vi som koncernledning bara kan träffas och just vara och prata, lära känna varandra mer och bli än mer ett gäng är svårt då våra kalendrar minst sagt är uppbokade men vi har lovat varandra att i vart fall ett par tre tillfällen per ”termin” ta oss tid att gå på AW eller BW eller något att som för oss samman.

Vi hann ju inte med något tips riktigt i onsdag på grund av 1 maj, men här kommer ett fredagstips istället: Vidingehem inviger då nämligen Mötesplats Movägen i Braås. Ett projekt som medfinansierats av Boverket och som ska möjliggöra möten mellan människor oavsett bakgrund, ålder, kön och förutsättningar. Läs mer om Movägen i Braås här. Länk till annan webbplats.

Trevlig helg!

Ha en fin helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 maj 2019