Lätt att följa och massor om måltid

Jag har fått frågan hur man kan prenumerera på våra pressmeddelanden – missade det i förra inlägget. Jo gör så här. Du går in på https://www.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun (eller bara googla Mynewsdesk + Växjö kommun). Tryck på Följ Växjö kommun. Då får du fylla i din epost och namn, mycket enkelt. Och därefter kommer dom till din epost varje gång en av våra kommunikatörer trycker på Skicka-knappen. På liknande sätt gör du ju för att följa min blogg, men då fyller du i din epost här på www.vaxjo.se/kommunchefen Att följa oss på Facebook, Instagram och Linked In är ju ännu enklare, där heter våra huvudkonton Växjö kommun och bara att trycka ”följ” när du hittat dem.

Så sprid gärna den här informationen från min blogg om hur du får massa bra tips. Och kom också gärna med tips från till mig och bloggen om vad som händer i era verksamheter. Såklart även ni som inte är inom organisationen. Allt som visar allt det mycket goda, fantastiska alla kollegor i våra bolag och förvaltningar (kommunkoncernen) gör får våra invånare, företag och besökare!

Blev extra varm i hjärtat när jag i onsdags träffade Kommunala pensionärsrådet, som är just det - ett råd med olika pensionärsföreningar som vi träffar ett antal gånger per år och får inspel från, diskuterar med och förklarar våra olika delar intressen för. Vår mycket duktiga dietist Cecilia Svanberg var och berättade hur vi inom omsorgen arbetar aktivt med ett av de viktiga hållbarhetsmålen inom Agenda 2030. Det andra målet i Agenda 2030 har temat ingen hunger. Ett av dess delmål berör undernäring, där man bland annat belyser vikten av att tillgodose äldre personers näringsbehov. Det är ett arbete som vi inom omsorgsförvaltningen arbetar aktivt med på olika nivåer, på samma sätt som inom hälso- och sjukvården.

Många olika professioner ansvarar för olika delar i sin yrkesutövning, och undernäringsproblematiken är tätt förknippad med hög ålder, sjukdom och funktionsnedsättning. Med rutiner, checklistor och kontinuerlig uppföljning jobbar vi för att säkerställa en gemensam nivå att utgå från i detta viktiga arbete. Insatserna är individuella; för någon kan ett extra mellanmål med högt energi- och proteininnehåll göra skillnad, för någon annan kan hjälp med att anpassa konsistensen på maten vara viktig medan andra kan behöva mer hjälp med matningsstöd eller ät-hjälpmedel. Aha-upplevelse att förstå att även vi har undernäring hos oss i väst, Sverige och Växjö. Och en stolthet fyllde mig då jag kände att vi gör så mycket för att de äldre som finns inom våra enheter ska få den näring de behöver. Det sker genom fantastisk kunskap, kompetens och engagemang från vår personal. Tack ni alla inom omsorgen och måltidsorganisationen som gör detta möjligt!

På tal om måltidsorganisationen så har dom denna vecka verkligen varit på mångas läppar. Måltidsorganisationen som ju lagar mat till 24 000 matgäster varje dag inom skol, förskola och omsorgen. Först kom beskedet att några av våra duktiga kockar gått vidare till Storköks-SM. Sedan fick vi motta diplom från ”Ekomatscentrum” och det visade sig att vi ökat och nu har 42 procent ekologiska inköp. Och sedan blev Anneli Ekstedt som är chef för organisationen nominerad som en av tio att bli Årets måltidschef i Sverige. Det är ett exempel på det du kan få veta om du följer oss via pressmeddelande Länk till annan webbplats., via Facebook Länk till annan webbplats., via Instagram (i detta fall Växjö kommun-kontot @skjutsiniugnen) och min blogg. Allt läggs inte i alla kanaler utan målgruppsanpassas naturligtvis för att du ska kunna hitta det som berör dig. Men webbplatsen är navet och där kan du hitta i stort sett allt.

Ha en fin vårhelg och jag hoppas vi ses på Vårstad imorgon lördag – fest för oss alla!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 maj 2019