Budget och mobiltips

Blågrönas budgetförslag presenterades igår och om några dagar ytterligare kommer oppositionens. Alltid bråda dagar, så klart för politikerna, men även oss tjänstepersoner då det såklart berör medarbetarna. Som jag och många med mig berört tidigare är det en utmanande tid vi har framför oss så budgetförslagen som föreslås kommer på ett eller annat sätt påverka oss mycket.

För att underlätta för oss i koncernledningen, för våra medarbetare och för att genomföra budgeten på bästa sättet har vi en koncerngemensam organisation som planerar och (efter beslut i nämnder och styrelser) sedan genomför gemensamma uppdrag och aktiviteter, som påverkar mer än en förvaltning eller bolag. Starkt och tryggt i den tid som vi alla måste hjälpas och stötta i ett arbete som kommer att bli krävande.

Nu dags för att träffa nya medarbetare från förvaltningar och bolag från vår kommunkoncern på ”Introduktion för nya medarbetare” – ger alltid en enorm energikick för mig. Något som jag ser fram emot att få och som jag behöver idag.

Veckans onsdagstips har med mobilen att göra. Det första är att vara uppmärksam på att från och med 1 juni kan du inte längre betala din parkeringsavgift i Växjö centrum via EasyPark. EasyPark försvinner som en av Växjö kommuns leverantörer av mobila betalningar och vi har 1 juni två leverantörer av parkerings-appar: SMS Park och Parkster.

Det andra är att anmäla sig till vår nya sms-tjänst för att få driftinformation om kommunalt dricksvatten. Tjänsten gör att invånare som exempelvis drabbas av en vattenläcka snabbt kan få information med sms. Här läser du mer om hur du anmäler dig.

Nu önskar jag er alla en fin Kristi Himmelsfärds-helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 november 2019