Klämdag, utmanande budgetläge och lite mammautveckling

En av våra klämdagar är här – sista fredagen i maj och imorgon första juni. Första sommarmånaden är här jag är ärligt förvånad att den redan är det.

Det var rejält tomt på vägarna när jag tog mig till jobbet idag på morgonen och när kollegan Mats kom förbi för en stund sedan var det extra härligt för det kändes lite skumt och ensligt, framför allt på vägen hit. Inte en själ såg jag eller mötte jag. Mats är kollegan som varje morgon möter såväl mig och andra med ett varmt ”god morgon” samtidigt som internpost och eventuella tidningar delas ut. Som sagt, extra gott att se dig idag Mats.

Som jag berört är vi mitt i budgettider och frågor har kommit till mig om när allt blir beslutat. Det är på kommunfullmäktiges junimöte 11 och 12 juni som de politiska partierna ska debattera och ta beslut om vilken budget vi ska agera och följa för 2020. Det är långt kvar innan det blir 2020 och jag är i år extra tacksam för det, då det förmodligen är en hel del saker som vi tjänstepersoner måste förbereda för att kunna vara ”startklara” i början av nästa år och även under 2020.

Arbetet med förberedelserna inför budgeten har i år varit extra utmanande och tagit extra mycket tid eftersom det ekonomiska läget är som det är, i vår kommun liksom i resten av kommunsverige. Men jag vill än en gång sända en extra tanke och stort tack till kollegorna i koncernledningen och även andra kollegor i vår förvaltningar och bolag, för att vi tillsammans tagit fram underlag som svarat på de frågor som kommit från politikerna i deras arbete med att få fram budgeten. Det har varit en resa i år och mycket känslor, men också en lärotid där kunskap, erfarenhet, förståelse, budskap jobbats ihop. Mer om allt detta framöver när vi vet om hur allt blir.

På tal om känslor – idag är det extra känslor för mig och familjen. Älskade sonen som varit på praktik i USA större delen av våren kommer äntligen hem och jag kan se tillbaka på en vinter och vår där hans resa också varit en resa för mig (mammautveckling som jag kort berörde i ett tidigare blogg inlägg) men också resten av familjen. Att ha älskade dottern kvar hemma ”ensam” har också varit en fantastisk dimension - ja det har varit en utvecklingsresa på många sätt. Och så säger jag tack och lov för digitaliseringen! Vad hade vi/jag gjort utan WhatsApp och Snapchat. Borta bra men Växjö bäst Felix – ses om ett par timmar! 😊

Jag önskar er alla en fin och somrig helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 maj 2019