Bra frågor om budgettexterna och Andreas & Co till Linnéparken

Vem skriver budgettexterna till Växjö kommuns budget? Frågan eller liknande frågor har kommit till både mig och kollegor de sista dagarna.

Jag kan förstå att frågan finns för det är olika i olika kommuner men här är det endast politikerna som formulerar, skriver och får ihop budgettexterna. Vi som tjänstepersoner är inte inblandade i texterna och budgeten som läggs som förslag från såväl majoritet och oppositioner är helt politiska och så är det även när den tas. Tack ni som frågar för att få ut rätt budskap och fakta i det här är viktigt, så att inte felaktiga information sprids.

Veckans tips är såklart vår nationaldagsfirande imorgon 6 juni klockan 14 i Linnéparken. Då blir det underhållning, aktiviteter, högtidstal och mycket mer. På scenen kommer vi bland annat kunna se Andreas Weise, Katedralskolans estetiska program, Moa Fredriksson, kören Sonetten, Växjö manskör och Kronobergarnas musikkår. Högtidstal kommer att hållas av Kristina Bingström, chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten. Borgmästare Bo Frank hälsar kommunens nya medborgare välkomna och konferencier är Fredrik B Ekdahl, programledare på P4 Kronoberg Sveriges Radio. Det blir en kanondag!

Så ha en fin nationaldag i morgon, oavsett om du kommer till Linnéparken eller firar nationaldag på annat sätt.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juni 2019