Övergångsställen och Sweden rock

Återigen klämdag. Jag är ärligt lätt förvirrad över dagarna och när jag hade möten. Var det i fredags eller var det en onsdag? Men jag är nog inte ensam. Härligt är det i vart fall och gårdagens Sveriges nationaldag var verkligen något att glädjas över. Inte bara för dess innehåll utan även för det fantastiska vädret.

Måste idag börja med en fråga som jag förmedlat lite fel. Det handlar om övergångsställen. Nej, man får inte cykla på övergångställen. 😊 Om jag kommer cyklande så är det att stiga av cykeln och leda den över gående. Men det man får är däremot att cykla på cykelöverfarter, de kan du läsa om här.

Många frågor ramlar in såväl till mig via mejl, telefon men även personligen på stan, i möten och även ”hemmavid” kring budgeten. Det är frågan om hur vår budgetprocess ser ut, vem gör vad, vem bestämmer, vem skriver de viktiga budgettexterna, hur tas det vidare efter KF sagt sitt. Tänker inte gå in på detaljerna nu men vill säga att jag är så glad att frågorna ställs för då kan jag sprida kunskapen vidare. Jag håller som bäst på att fundera ut en bra text som kan förklara så jag tar det inte denna blogg men kommer göra så framöver. Vill dock återigen skriva att budgetprocessen, dess texter är helt politiskt. Vi som tjänstepersoner jobbar fram underslag som efterfrågas av politiken. Stor del av senvåren tas i anspråk av många tjänstepersoner för att svara på frågor, uträkningar etcetera för att ge politiken de underlag som de efterfrågar så att de sedan kan lägga sin budget. Mer detaljer om detta framöver för frågorna finns hos såväl våra medarbetare på kommunen, invånare, företagare och besökare vilket är toppen- ju mer fakta som sprids desto bättre är det då förståelse också ökas. På onsdag beslutas om budgeten i kommunfullmäktige förresten.

Veckans snackis är förutom budgeten hos oss, vädret och så Sweden Rock. Många kollegor, vänner och familj är just nu i Blekinge och upplever musik utöver det vanliga. Igår var det Def Leppard som var på scen och egen utsago av familjemedlemmar och kollegor jag pratat med var det bästa uppträdandet ever. Idag är det Kiss och ZZ Top med flera. Blir nästan sugen på att åka ner… 😊

Ha en fin somrig helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2019