Växjös hjälte och anta näringslivets utmaning!

Idag är det äntligen dags att presentera nästa Växjös hjälte. Vi gör ju en film varje kvartal om någon av våra gemensamma utmaningar och aktiviteter. Filmerna kommer en gång i kvartalet och kompletterar annan information som sprids ut till alla medarbetare.

I denna film, såhär i budgettider, handlar det om ekonomi. Kan låta tråkigt men vår ekonomi,- och finanschef Katarina Andersson förklarar idag i filmen på ett enkelt sätt hur det funkar. I varje film utses också Växjös hjälte. Alltid lika kul att åka och överraska en medarbetare i koncernen som gjort något speciellt för kommunens invånare, medarbetare, företag eller besökare. Och som verkligen lever Växjö kommunkoncerns värdegrund. Underbar dag förra veckan när vi åkte en bit utanför Växjö och träffade hjälten. Här hittar du filmen!

I vår kommun har vi många invånare från olika länder, och mottagandet av nyanlända har varit högt genom åren. Såväl i vår organisation som i många andra arbetar vi på olika sätt med att våra nya kommuninvånare ska bli en del av vårt samhälle. Att de kan vara med och bidra med sin kompetens och rustas på olika sätt för att komma in på arbetsmarknaden, i föreningsliv och i samhällsgemenskapen.

I vårt näringsliv finns ett stort engagemang att ta dessa frågor på allvar, och ett gemensamt arbete mellan oss i Växjö kommun och näringslivet har nu utmynnat i en del aktiviteter som vi hoppas ska göra skillnad. Nu har också flera företrädare för näringslivet utmanat såväl oss drygt 7000 anställda hos oss men även övriga invånare och besökare att engagera sig som mentorer för nyanlända eller volontärarbete av annat slag.

En konkret sak är att måndag, onsdag och fredag under veckorna 25 till vecka 33, klockan 14-17, öppnas Landshövdingens trädgård upp och en mötesplats och språkkafé tar vid. Det som behövs är volontärer med svensk bakgrund, som kan ställa upp som samtalspart på språkcaféerna. Det räcker som volontär att bara dyka upp och vara villig att prata svenska över en kopp kaffe, och vara öppen för nya kontakter. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma dit. Jag hoppas vi ses någon gång i residentens bakgård/trädgård där du vill dela med dig av dina kunskaper och även lära känna nya kulturer och människor.

Veckans onsdagstips är midsommarfirande i vår kommun! Det finns flera publika firanden att ta del av, du hittar dem här.

Ha en fin och underbar midsommar!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2019