Sommartips, upphävt eldningsförbud och semestertider

Tips på hur jag får skugga och mindre värme i vårt hus har haglat in. Jo jag vet om att det finns markiser och gardiner men inget av det passar tyvärr hos oss. Det har även varit många delade meningar om blöta lakan, jag har fått tips om att det är inomhus man ska sätta upp dem och inte utomhus men jag har också fått tips om att det är just utomhus man ska ha dyngsura lakan för det är då det ger bäst verkan.

Jag lovar att jag ska testa med lakanen senare i sommar. I övrigt så får det mig att tänka tillbaka till småöarna i grekiska övärlden som jag var på för många år sedan där det enda sättet att komma undan värmen var att lägga sig ute på balkongen eller på stranden med just fuktiga lakan på sig. Det är vad jag tänker på när jag känner doften av fuktiga lakan…

Jag tipsade en del om sommaraktiviteter, eller året runt tips, tidigare i veckan. Jag vill idag tipsa om att lägga in länken till vår evenemangsguide i din telefon eller på datorn för den fylls ständigt med alla de evenemang som finns i kommunen – och det är mycket!

Veckans snackis är väl som vanligt vädret – inte att det är för varmt idag utan att det är kallt, regnigt och blåsigt. Men som en kollega sa till mig i går ”det känns ändå ganska bra att värmen och solen lugnade ner sig lite för jag har haft lite dåligt klimatsamvete” och ja, jag håller med. En sak som är positivt med att det regnat är att eldningsförbudet försvinner i dag klockan 10.00. Läs mer om det upphävda eldningsförbudet här.

Semestertiden är här! Många är redan där och en hel del kommer att gå in i sin vilotid kommande veckor. Mina tankar går så klart till er alla som jobbar i Växjö kommun men också som verkar och lever i kommunen. Jag önskar av hela mitt hjärta att ni får en fantastisk semester och har tid att vila upp er. Och så vill jag sända en extra varm och starkt TACK till er alla som jobbar när många av oss går på semester. De många sommarvikarierna som ser till att vår service till invånare, företag och besökare rullar på som vanligt.

Nu tar även jag lite ledigt och då även bloggen men vi båda är tillbaka i augusti. Men innan jag tar ledigt så är fredagen full med aktiviteter. Först ett efterlängtat besök på ett av våra stora företag här i kommunen. Avstämning om läget men framför allt diskutera strategitankar som kan gynna såväl dem men även oss som bor, lever och verkar i vår fantastiska kommun. Och sedan är det fullt med möten av olika slag till seneftermiddagen innan jag säger hej då till ett kontor som nu klarar sig fullt och bra utan mig ett tag.

Önskar er alla en fin, fantastisk och härlig sommar!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2020