Studiebesök och stadsfest

Nu är jag igång igen på allvar efter semestern som var härlig på alla sätt men som också innehöll lite nya erfarenheter - till exempel att övningsköra med älskade dottern. Det är ett tag sedan älskade sonen tog sitt körkort och övningskörning var en del av vardagen, och nu i sommar var det dags igen.

En del förvånade röster har hörts från övrig familj och vänkrets om jag verkligen har tålamodet och lugnet att klara det, men vi har löst det i stort sett ok varje gång. Den största utmaningen är att förklara alla skyltar. Jag vet ju exakt vad de betyder - men vad heter de? Till exempel är nu ordet rondell utbytt till cirkulationsplats i min vokabulär. Det går i alla fall framåt och älskade dottern är så klart superduktig.

På tal om bilkörning - igår var VKABs styrelse på studiebesök på några av de många fantastiska byggen som är på gång i vår stad. Första anhalten var Arken vid Trummens strand där vårt Växjöbostäder byggt ett, enligt mig, fantastiskt bostadskvarter med hyreslägenheter där alla hyresgäster har utsikt över Trummen. Alla lägenheter, från ettor till femmor, har både balkong och tillgång till en härlig innegård. Bilen som jag körde var full av kollegor och enda möjligheten att parkera var fickparkera – något jag helt enkelt inte tycker att jag är så bra på. Men med en kör av passagerare som instruerade mig genom att beskriva varje steg när jag skulle ta fullt rattutslag, backa och ändra rattuslaget så lyckades jag ok. Men åter till Arken – ett enligt mig fantastiskt bostadskvarter bara ett stenkast till det mesta. Vi har faktiskt några lediga lägenheter kvar. Är du eller någon du känner intresserad så är det bara att kontakta Boplats Växjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Extra bra är att Arken är byggd med trä rakt igenom. Extra gott att veta då vi vet om att trä är hållbart på många sätt, både att bo i och bygga med.

Den fortsatta färden gick till GBJs område Geometrin. Även detta vid Trummens strand, och med trästomme. Enligt mig ännu ett fantastiskt bygge med spännande lägenheter, härlig innegård och fantastisk utsikt. Bilparkeringen som tillhör lägenheterna syns inte då den är ”gömd” i första våningen. Här bygger vi också en utelekplats till en av våra förskolor och därför är den inhägnad, men den är öppen för allmänheten också. Vi for sedan vidare till Välluddens förskola och därefter det senaste tillskottet: Torpaskolans förskola. Fantastiska förskolor med utemiljöerna som verkligen inbjuder till lek, spring, skoj och fantasi. Ta en runda förbi för de är värt att se!

Ni som följer mig på Instagram (@m.skagne) har också sett bilder på ett annat viktigt bygge – Stations- och kommunhuset. Nu är första och andra våningen – de våningar där station, väntrum, restauranger och kanske butiker kommer att inhysas på plats. Resterande våningar där kommunen kommer att ta plats är också på stark frammarsch. Spännande! Och du som inte följer mig – välkommen att göra det.

Jag började jobba förra veckan – då var det lugnt och stilla på kontoret. Så nu känns det extra gott då många av kollegorna är tillbaka och jobbet drar i gång på alla fronter. I morse hade jag morgonmöte med kommunchefskollegan Camilla Holmqvist från Alvesta. Då Alvesta och Växjö samarbetar kring många saker är det mycket som just Camilla och jag drar i tillsammans och det känns alltid riktigt bra.

Några tips så här mitt i veckan: På fredag drar en av de största tilldragelserna i Växjö igång. Det är Karl-Oskardagarna med aktiviteter från morgon till kväll fram till lördag. Besöksantalet (både invånare men många inresta) brukar landa på över 150 000. Se hela programmet Länk till annan webbplats.. Ett nytt tillskott är att Västra Esplanaden kommer att omvandlas till matmarknad. Lite annorlunda men nog så uppskattat.

Ikväll är det avslut på en annan succé – Scensommar. I hela kommunen har kollegor från kultur och fritid farit runt med artister och skådespelare för att just ha en Scensommar för så många som möjligt. Jag hoppas vi ses på avslutet ikväll – Molly Sandén går på Linnéparkens scen kl 19.

Jag vill gärna att ni tipsar om spännande och viktiga saker som händer hos dig och er – maila eller ring mig så kan jag berätta om det i min blogg.

Ha en fortsatt fin onsdag mitt i veckan

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2020